Campanie de colectare a deşeurilor electrice şi electronice în Otopeni şi Tunari

Asociația Română pentru Reciclare RoRec organizează o nouă acțiune în județul Ilfov, unde, alături de primăriile Otopeni și Tunari continuă campania „Locul deșeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare!”, cu care locuitorii s-au întâlnit și anul trecut.  

03 mai 2012, 15:42
Campanie de colectare a deşeurilor electrice şi electronice în Otopeni şi Tunari

 Sâmbătă, 5 mai 2012, între orele 09.30 a€“ 16.00, Asociația RoRec, alături de primăriile Otopeni și Tunari și de partenerii Candy, Philips și Skil, organizează o nouă acțiune de colectare în județ, în cadrul campaniei „Locul deșeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare!”. Astfel, locuitorii sunt așteptați să aducă, la punctele de colectare enumerate mai jos, deșeurile de echipamente electrice și electronice:
 
 Otopeni
 1. Strada Lacul Ursului (zona pieței)
 2. Strada Sofia (intersecție cu Strada Bisericii)
 3. Strada Ferme A (intersecție cu Strada Ferme F)
 4. intersecție Drumul Odăii cu Strada Tudor Vladimirescu
 
 Tunari
 5. În fața școlii
 
În cazul unor obiecte grele sau voluminoase pe care cetățenii vor să le încredințeze centrelor de colectare, acestea pot fi preluate gratuit de la domiciliu. Pentru informații suplimentare în legătură cu modalitatea în care aceștia pot programa un transport, cetățenii pot apela numărul 0767.670.412, disponibil până vineri, 4 mai, între 09.00-18.00 și sâmbătă, 5 mai, până la oră 15.00.
 
Pentru deponenții din Otopeni și Tunari, Asociația RoRec va organiza două tombole și, prin tragere la sorți, aceștia au posibilitatea de a intră în posesia unuia dintre premiile oferite de partenerii Candy, Philips și Skil.

Astfel, cetățenii din Otopeni care depun aparatură electrică sau electronică veche ori uzată, pot câștiga unul dintre următoarele premii oferite de Candy și Philips: 5 cuptoare cu microunde, 10 fiare de călcat și 10 cafetiere.

Deponenții din Tunari pot pleca acasă, în urma tragerii la sorți, cu unul dintre următoarele premii oferite de Philips și Skil: 5 mașini de găurit și 10 mixere.
 
Tragerile la sorți pentru ambele localități și premierea voluntarilor vor avea loc sâmbătă, 5 mai, oră 18.00, la Sala de Consiliu a Primăriei Otopeni.

Peste un milion de kilograme de deşeuri de echipamente electrice şi electronice au fost colectate, în 2011, în cadrul campaniei “Locul deşeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare”, a Asociaţiei Române pentru Reciclare RoRec. Dacă, în 2010, campania s-a desfăşurat în 13 judeţe, în anul 2011, Asociaţia RoRec a desfăşurat nu mai puţin de 220 de acţiuni în 39 de judeţe şi în sectoarele 4 şi 6 din Bucureşti la care au participat, în total, peste 66.000 de cetăţeni.