Campanie de colectare selectivă pe litoral, în fiecare sâmbătă. Află unde poţi recicla

Eco-Rom Ambalaje anunţă demararea unei campanii de colectare selectivă a deşeurilor pe litoral, ce se va derula până la data de 1 septembrie.

RomaniaTV.net
16 aug. 2012, 09:42
Campanie de colectare selectivă pe litoral, în fiecare sâmbătă. Află unde poţi recicla

Potrivit unui comunicat al organizaţiei, în perioada 10 august-1 septembrie, toţi turiştii aflaţi pe Plaja Vadu din apropierea staţiunii Năvodari şi în Camping S din staţiunea Mamaia sunt invitaţi să colecteze selectiv deşeurile de ambalaje, scrie Agerpres.

Astfel, în fiecare sâmbătă, până la data de 1 septembrie, voluntarii prezenţi pe Plaja Vadu vor informa turiştii cu privire la importanţa colectării selective a deşeurilor de ambalaje şi le vor oferi saci coloraţi pentru depunerea separată a deşeurilor de plastic-metal şi hârtie-carton.

Toate deşeurile colectate selectiv vor fi depuse în locurile special amenajate, urmând ca operatorul de salubritate să le ridice şi să le trimită spre staţiile de reciclare. Acţiunea de colectare selectivă de pe Plaja Vadu este realizată de Eco-Rom Ambalaje, în parteneriat cu ONG-ul Mare Nostrum şi Primăria Corbu.

Pe durata campaniei, Eco-Rom Ambalaje organizează prima ediţie a Olimpiadelor Reciclării (fotbal, volei pe plajă), iar cei mici vor învăţa să realizeze diverse obiecte din materiale reciclate (zmee din hârtie şi carton reciclat, obiecte de design, accesorii) în zona ‘Recycle Art’ din cortul special amenajat.

În plus, compania va premia cel mai responsabil şi vesel grup, cu titlul de ‘Gaşca Verde’ .

Eco-Rom Ambalaje este o organizaţie înfiinţată la sfârşitul anului 2003 de un grup de companii care activează în România şi care au luat iniţiativa implementării sistemului ‘Der Grüne Punkt’ (Punctul Verde) în ţara noastră.