Campanie de donare de sânge, sâmbătă, în Parcul Herăstrău

Ziua Mondială a Donatorilor de Sânge va fi celebrată sâmbătă în Parcul Herăstrău de Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională, Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti, cu sprijinul Ministerului Sănătăţii, printr-un eveniment şi o campanie mobile de donare sub deviza 'Donează sânge pentru cele care dăruiesc viaţa', potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
14 iun. 2014, 05:49
Campanie de donare de sânge, sâmbătă, în Parcul Herăstrău

Potrivit unui comunicat de presă al institutului remis vineri Agerpres, evenimentul va avea loc începând cu ora 11, în Parcul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle, unde va fi amplasat şi centrul mobil de donare.

‘Sângele este vital pentru pacienţi. Modernizarea sistemului este necesară, dar în paralel trebuie să încurajăm şi donarea de sânge. Am alocat sumele necesare pentru funcţionarea centrelor mobile de donare şi vom face toate demersurile astfel încât să susţinem recoltarea în spitale’, a declarat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, potrivit comunicatului de presă.

14 iunie este Ziua Mondială a Donatorilor de Sânge. În acest an sărbătoarea se desfăşoară sub deviza Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii ‘Donează sânge pentru cele care dăruiesc viaţa’şi se concentrează pe încurajarea donării benevole de sânge pentru mame şi salvarea a două vieţi în acelaşi timp.

De asemenea, evenimentul îşi propune, pe lângă recunoaşterea şi preţuirea donatorilor de sânge existenţi, promovarea importanţei donării benevole de sânge în rândul populaţiei din România, în vederea creşterii numărului de donatori şi mai ales a fidelizării acestora.

Cu ocazia acestei acţiuni, vor fi înmânate diplome de excelenţă celor mai fideli donatori din ultimii ani.