Campanie de strângere de fonduri pentru actorul Şerban Ionescu

Mobilizare pe Facebook pentru actorul Şerban Ionescu. Pe reţeaua de socializare a început o campanie pentru a-l sprijini financiar pe actor, care are o paralizie parţială. Şerban Ionescu nu poate să-şi mişte mâinile, stă în pat şi vorbeşte greu. În urmă cu un an, el a fost diagnosticat cu borelioză, o boală gravă provocată de muşcătura unei căpuşe.

RomaniaTV.net
12 mai 2012, 07:05
Campanie de strângere de fonduri pentru actorul Şerban Ionescu

Nu poate să se spele sau să mănânce singur. Nu poate să se ridice şi nici să umble. Este drama pe care o trăieşte actorul Şerban Ionescu zi de zi, de aproape un an. Boala provocată de muşcătura unei căpuşe l-a doborât la pat. Spune că foloseşte doar 1 la sută din el şi luptă de pe o zi pe altă cu boala.

Actorul Şerban Ionescu a vorbit pentru prima oară despre boala de care suferă încă din vara lui 2011, când a fost muşcat de o căpuşă. El a dezvăluit într-un interviu acordat pentru emisiunea Happy Hour, chinurile prin care trece în fiecare zi şi temerile care îl cuprind de nenumărate ori.

„Un munte de om a devenit o legumă”, spune, cu lacrimi în ochi, întins pe patul de spital.

Şerban Ionescu este perfect lucid, poate prea lucid pentru situaţia în care se află. Ştie însă că are nevoie de răbdare.

„E ca un musafir neplăcut. Eu am luat-o ca pe o doamnă care s-a îndrăgostit. Povestea e foarte lungă, la fel de lungă ca şi suferinţa. Tot ce îmi trebuie e răbdare şi organismul meu trebuie să facă faţă acestei încercări”, spune Şerban Ionescu.

În ciuda situaţiei cumplite în care se află, Şerban Ionescu încearcă totuşi să rămână optimist şi chiar are planuri pentru momentul când îşi va reveni.

„Îmi doresc să pot să revin măcar 40 la sută din ce am fost. Acum folosesc doar 1% din mine”, este afirmaţia cutremurătoare a actorului care zace pe un pat de spital.

Problemele actorului au început în urmă cu un an. Avea dureri la umărul stâng. Iniţial a fost diagnosticat cu o problemă reumatologică. Mai târziu, s-a descoperit că are borelioză, o boală gravă provocată de muşcătura unei căpuşe. Din cauza bolii, actorul ia acum, în fiecare zi, câte un pumn de medicamente. Nu mai poate face nimic singur, dar nu a încetat să spere că într-o zi va străluci din nou pe scenă.