Scandal la Spitalul Universitar din cauza vaccinării. Sistemul a picat, iar zeci de medici aşteaptă să se imunizeze

Cozi uriaşe la Spitalul Universitar. Peste 40 de cadre medicale așteaptă să se vaccineze. Sistemul nu mai funcționează și datele se introduc manual.

09 ian. 2021, 12:29
Scandal la Spitalul Universitar din cauza vaccinării. Sistemul a picat, iar zeci de medici aşteaptă să se imunizeze
Scandal la Spitalul Universitar din cauza vaccinării. Sistemul a picat, iar zeci de medici aşteaptă să se imunizeze

Scandal la Spitalul Universitar din cauza vaccinării. Sistemul a picat, iar peste 40 de medici aşteaptă să se imunizeze, potrivit România Tv. 

Scandal la Spitalul Universitar. Sistemul pentru vaccinare a căzut

Cadrele medicale s-au programat pentru a se vaccina împotriva coronavirusului, însă, se pare că procesul decurge mai greu din cauza faptului că sistemul nu mai funcționează, iar datele se introduc manual.

Potrivit datelor de vineri, 8 ianuarie, puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV) până acum în România au fost vaccinate împotriva coronavirusului 92.706 de persoane.

Citeşte şi Campania de vaccinare COVID. Un cadru medical a avut mai multe reacții adverse

MApN pregăteşte vaccinarea militarilor în rezervă. Cine va avea prioritate

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat ce măsuri va putea pentru vaccinarea voluntară împotriva noului coronavirus a personalului militar şi civil care activează în Armata României, respectiv militarii în rezervă, retragere, veteranii şi văduvele de război.

Reprezentanţii Ministerului Apărării au precizat că în prima grupă de prioritate sunt cuprinse persoanele care optează pentru vaccinare şi care sunt înregistrate cu boli cronice, în funcţie de indicaţia terapeutică, pensionarii militari cu vârsta de peste 65 de ani, veteranii şi văduvele de război, conform unui comunicat al MApN, citat de Agerpres.

De asemenea, va fi vaccinat personalul din serviciul de luptă permanent, personalul aeronautic (membri ai echipajelor, personal tehnic, controlori de trafic aerian etc), personalul militar şi civil participant sau aflat în pregătire pentru misiuni şi operaţii desfăşurate în afara teritoriului naţional, dar şi cel de la misiunile permanente, precum şi personalul care execută misiuni în sprijinul altor instituţii (MAI, Ministerul Sănătăţii etc). Din această grupă de vaccinare vor face parte şi persoanele care ocupă funcţii-cheie în structura MApN, precum şi personalul, studenţii şi elevii instituţiilor militare de învăţământ (conform recomandărilor de vaccinare pe criteriul de vârstă).

Cea de a doua grupă a acestei etape se adresează personalului militar şi civil în activitate, care nu a fost cuprins în grupele de prioritate anterioare, pensionarilor militari cu vârsta sub 65 de ani şi rezerviştilor voluntari.