Campanie inedită: Judeţul Gorj, promovat cu o imagine a Alpilor Bavarezi FOTO

Dacă Elena Udrea a promovat turismul cu o poză de pe internet, de ce n-am pune Alpii în locul munților din Gorj?Ei bine, se poate. Județul a fost promovat recent la un târg de turism nu cu imagini din staţiunea Rânca, ci cu o cunoscută fotografie a Alpilor Bavarezi din Germania.Proiectul, finanțat din fonduri europene, a costat aproape 200.000 de euro.

RomaniaTV.net
28 mart. 2012, 05:55

Creste semețe găsești și în Alpi, și în Parâng. Brazi sau pajiști, la fel. Atunci să folosim o fotografie cu munţii din Germania – și-au spus, probabil, cei care au lucrat la proiect, care s-au hotărât să aducă Alpii Bavarezi în Gorj. Și au aplicat imaginea pe insignele de promovare a județului.

Explicaţii primim chiar de la şeful Salvamont Gorj.

„Insigna nu face parte din materialele de promovare turistică a judeţului (…) Cel care a realizat-o a considerat că este cea mai reprezentativă”, a declarat Sabin Cornoiu, şeful Salvamontului din Gorj.

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj a aflat de gafă de la jurnalişti, iar acum cere explicaţii de la firma care a câștigat proiectul de promovare a judeţului.

Firma este din Târgu Jiu. Aici, alte explicaţii la fel de puerile.

„Noi am gândit insigna aceea ca o prezentare a formelor de relief care există la noi în ţară. Am căutat să scoatem cât mai bine în evidenţă formele de relief (…) Este o imagine comercială, v-am spus”, a precizat Minel Cinciulescu, administratorul firmei câştigătoare a proiectului.

Valoarea proiectului Redescoperă Gorjul se ridică la aproximativ 200.000 de euro, iar cea mai mare parte provine din fondurile Uniunii Europene.