Campanie pe două roţi pentru motocicliştii din Capitală VIDEO

Respect şi pentru cei pe două roţi! 20 de motociclişti din Capitală, însoţiţi de agenţi de la Poliţia Rutieră, au participat sâmbătă la un marş, militând pentru siguranţă în trafic.

RomaniaTV.net
31 mart. 2012, 16:02
Campanie pe două roţi pentru motocicliştii din Capitală VIDEO

Să circuli cu motocicleta pe drumurile din România este o aventură, din cauza neatenţiei şoferilor, susţin cei care au participat la marş.

„Sperăm să existe cât mai puţine evenimente în rândul colegilor noştri pe două roţi şi-n acelaşi timp sperăm ca şoferii de maşini să nu mai spună: frate, nu te-am vazut!”, a spus unul dintre ei.

Un altul şi-a lăudat caii-putere: „Motor de 2000 de cm, ceva sute de căluţi, spaţioasă, pe trei roţi. Se conduce cu permis categoria B. Mult mai sigură.”

„Vom trage pe dreapta şoferii şi vom discuta cu ei, încercând să-i facem să conştientizeze prezenţa acestei categorii de vehicule pe două roţi în trafic”, a declarat Ioana Stancu, purtător de cuvânt la Brigada de Poliţie Rutieră Bucureşti.

La marşul motocicliştilor, unii automobilişti i-au criticat pe cei care circulă pe două roţi, spunând că sunt un adevărat pericol pentru trafic. „Sunt foarte periculoşi. Unii conduc imprudent, ca să zic aşa, şi trebuie să ai mare grijă. Te trezeşti cu câte unul pe neaăteptate”, s-a plâns o şoferiţă.

Una peste alta, marşul motocicliştilor a stârnit curiozitatea şi admiraţia publicului. Motoarele zgomotoase dar frumoase şi hainele din piele neagră, cu ţinte ale motocicliştilor au atras atenţia.

Anul trecut, potrivit statisticilor rutiere, în Capitală au murit 10 oameni şi 85 au fost grav răniţi în accidente rutiere în care au fost implicaţi motociclişti.