Campioană mondială la snowboard, moartă într-o avalanşă în Elveţia. Destinul tragic al lui Julie Pomagalski

Franţuzoaica Julie Pomagalski, în vârstă de 40 de ani, fostă campioana mondială de snowboard, a fost ucisă, marţi dimineaţă, de o avalanşă, în cantonul elveţian Uri.

24 mart. 2021, 10:25
Campioană mondială la snowboard, moartă într-o avalanşă în Elveţia. Destinul tragic al lui Julie Pomagalski

Le Matin a dezvăluit că în avalanşă a murit şi un alt francez, Bruno Cutelli, ghid şi salvator. Salvamontiştii au ajuns cu elicopterul la locul avalanşei, dar cele două persoane, Julie Pomagalski şi ghidul, erau deja decedate, scrie Le Figaro.

Julie a devenit campioană mondială de snowboardcross în 1999, la Berchtesgaden (Germania). Ea câştigat şi o medalie mondială de argint la slalom paralel, în 2003, la Kreischberg (Austria), şi a obţinut nouă victorii în Cupa Mondială, în care a triumfat în 2004.

Citeşte şi Avalanşă uluitoare surprinsă de camere, mai multe persoane au fost acoperite de nămeţi. Mărturiile supravieţuitorilor VIDEO

Julie Pomagalski a concurat la Jocurile Olimpice de iarnă din 2006 de la Torino, terminând pe locul 6 la slalom paralel, la fel ca în 2002, la Salt Lake City. Pomagalski s-a retras în 2007.

Fosta sportivă era nepoata lui Jean Pomagalski, cel care a inventat teleschiul, în 1934, şi a fondat marca Poma, în 1947.

Citeşte şi Tragedie la munte! O avalanşă a măturat o staţiune de schi din Caucaz. O cafenea a fost îngropată în zăpadă, până la 12 oameni sunt încă sub nămeţi

Luna trecută o avalanşă a măturat o aşezare din Hymalaya, nu mai puţin de 150 de persoane fiind ucise după ce un gheţar s-a topit brusc.