Campioana mondială Rusia, eliminată în sferturi la CM

Campioana mondială en-titre, Rusia, a fost eliminată în sferturi la CM din Brazilia.

RomaniaTV.net
14 dec. 2011, 18:06
Campioana mondială Rusia, eliminată în sferturi la CM

Cvadruplă campioană mondială la handbal feminin, Rusia a fost învinsă în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din Brazilia de Franţa, scor 25-23, informează Mediafax. Franţa şi-a luat astfel revanşa pentru înfrângerea suferită în finala ediţiei din 2009 a competiţiei.

Franţa şi-a dominat permanent adversara, până aproape de final. Cotată cu prima şansă la titlul mondial, după cele cucerite în 2001, 2005, 2007 şi 2009, Rusia a condus doar în primele minute, ulterior reuşind să mai egaleze o singură dată (12-12, min. 30). Rusoaicele au revenit însă pe final, apropiindu-se la un gol, 23-24 (min. 57). Însă Franţa a mai marcat încă o dată, stabilind scorul final, 25-23, după un meci spectaculos, în care echipa lui Olivier Krumbholz a răsturnat toate pronosticurile.

Tot miercuri, sunt programate partidele Angola-Danemarca, Croaţia-Norvegia şi Spania-Brazilia, câştigătoarele urmând a se alătura Franţei în semifinale. Acestea se vor juca vineri, iar finalele duminică, în ultima zi a CM din Brazilia.

Naţionala României a fost eliminată în optimi la această ediţie, după 27-28 cu reprezentativa Croaţiei.

Campioana mondială se va califica direct la Jocurile Olimpice de la Londra, competiţie la care au obţinut deja „biletele” Marea Britanie, Norvegia (din Europa), Coreea de Sud (Asia) şi Brazilia (Pan-America).