Campion olimpic la 50 km marş decedat la 65 de ani, după ce a trăit 20 de ani cu o inimă transplantată

Germanul Hartwig Gauder, campion olimpic în proba de 50 km marş în 1980, la Moscova, a murit la 65 de ani, anunţă publicaţia germană Bild, citată de Adevărul.ro.

RomaniaTV.net
24 apr. 2020, 14:03
Campion olimpic la 50 km marş decedat la 65 de ani, după ce a trăit 20 de ani cu o inimă transplantată

Hartwig Gauder a câştigat medalia de aur la o ediţie a Jocurilor Olimpice boicotată de 66 de ţări, în funte cu Statele Unite, din cauza războiului dintre URSS şi Afganistan.

Potrivit sursei citate, Hartwig Gauder ar fi avut mari probleme cu rinichii în ultimele luni, iar miercuri ar fi suferit un infarct fatal, în timp ce făcea dializă.

Născut în Germania de Vest, Hartwig Gauder a concurat totuşi pentru Germania de Est, întrucât familia s-a mutat acolo la începutul anilor ’60, după ce a primit o moştenire la Ilmanau, în regiunea Thuringia.

Problemele de sănătate ale lui Hartwig Gauder au început în 1996, din cauza unei infecţii care i-au afectat cordul. Câteva luni, fostul sportiv a folosit o inimă artificială, iar pe 30 ianuarie 1997 a fost supus unui transplant de inimă. El a continuat să participe la curse pe distanţe lungi, luând startul de mai multe ori în Maratonul de la New York, precum şi în cel de la Berlin. De asemenea, Gauder a escaladat unul dintre cei mai înalţi munţi din Japonia – Fuji.

Hartwig Gauder şi-a folosit notorietatea pentru a face lobby pentru donarea de organe.

Citeşte şi: Cosmin Olăroiu, afectat grav din cauza pandemiei de COVID-19. Pierderi de milioane de euro!