Campiona României s-ar putea decide în altă ţară. Propunerea inedită a FRF

Cluburile din Liga 1 au participat astazi la o videoconferinţă alaturi de membrii Federaţiei şi au acceptat în principiu propunerea de a juca restul sezonului în alta ţară. 

RomaniaTV.net
22 apr. 2020, 15:44
Campiona României s-ar putea decide în altă ţară. Propunerea inedită a FRF

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat, miercuri, că într-o videoconferinţă cu reprezentanţii celor 14 cluburi din Liga I s-a discutat o propunere ca eventual finalul competiţiei să se joace în Antalya. Liga a precizat că urmează ca propunerea să fie analizată juridic şi că este “un plan de avarie”, opţiunea forjului fiind ca sezonul să se încheie în România.

Propunere BOMBĂ făcută de FRF. Sunt vizate toate cluburile din LIGA 1

Se plănuieşte ca, după reluarea sezonului, toate echipele să se mute în Antalya, iar costurile deplasărilor nu ar fi mai mari decât în ţară. Antalya, locul de cantonament pentru multe echipe din România, poate deveni acum si locul unde se dispută meciurile care au mai ramas din actualul sezon, în cazul în care în tara noastră nu se va putea juca fotbal prea curand. Cele 14 cluburi şi oficialii LPF au fost total de acord cu această propunere. Pe de altă parte, Hagi a propus îngheţarea sezonului şi extinderea campionatului la 18 echipe din ediţia viitoare, cu adăugarea primelor clasate din Liga a II-a.

“S-a discutat despre planul de pregătire a reluării sezonului, care are nevoie de 11 date de calendar pentru a fi încheiat (opt pentru play-off şi trei de Cupa României) cu propunerea ca, eventual, finalul competiţiei să se joace în Antalya (Turcia), idee care a aparţinut reprezentantului FRF, Gabriel Bodescu. Urmează ca această propunere să fie analizată din punct de vedere juridic fiind nevoie în acest sens atât de acceptul FIFA, cât şi de cel al UEFA. Pe această temă, Liga Profesionistă a solicitat FRF deschiderea unui dialog cu cele două foruri pentru a vedea dacă acest lucru este posibil. Evident, prima opţiune a LPF este aceea de a încerca să încheie sezonul în România, varianta Antalya rămânând un plan de avarie. S-a reiterat ideea ca toate eforturile să se facă totuşi pentru ca sezonul să se reia la începutul lunii iunie, precedat fiind de cel puţin trei săptămâni de antrenamente, imediat ce stare de urgenţă din ţara noastră va fi ridicată”, se arată pe site-ul LPF.

Videoconferinţa de miercuri cu reprezentanţii cluburilor, la care au fost invitaţi să participe Gabriel Bodescu, secretar general adjunct al FRF, Emilian Hulubei, preşedinte AFAN şi Orlando Nicoară, director general EAD, a avut pe ordinea de zi următoarele teme:

1. Prezentare a concluziilor după discuţiile purtate de LPF cu reprezentanţii instituţiilor implicate direct în aprobarea procesului de reluare a activităţii de pregătire fizică a jucătorilor, în vederea reluării campionatului, ediţia 2019 – 2020.

2. Situaţia în care se găsesc cluburile, în eventualitatea reluării procesului de pregătire fizică a jucătorilor.

3. Dialogul privind procesul de licenţiere a cluburilor membre ale LPF, ca urmare a datelor transmise de fiecare club în parte.

4. Raporturile juridice dintre cluburi şi jucători.

5. Competiţia E-Liga 1 (FIFA 2020)

6. Concluzii, ca urmare a comunicării reprezentanţilor LPF cu ligiile profesioniste de fotbal din alte ţări.

Justin Ştefan, secretarul general al LPF, a informat şi despre discuţiile avute în ultima vreme cu ministrul Tineretului şi Sporturilor, Ionuţ Stroe, privind viitorul activităţii în Liga I, precum şi despre alte acţiuni întreprinse de LPF în ultimele zile. Totodată, Robert Pongracz, vicepreşedintele LPF, a insistat asupra situaţiilor de fapt şi a calendarelor celorlalte ligi europene în vederea reluării activităţii competiţionale, precum şi asupra importanţei şi implicării cluburilor în programul E-Liga 1 (FIFA 2020).


loading...