CAMPIONATELE EUROPENE DE GIMNASTICĂ. Larisa Iordache, AUR la sol, ARGINT la bârnă şi BRONZ la sărituri

Larisa Iordache a devenit campioană europeană la sol, duminică, la Sofia.

18 mai 2014, 13:37
CAMPIONATELE EUROPENE DE GIMNASTICĂ. Larisa Iordache, AUR la sol, ARGINT la bârnă şi BRONZ la sărituri

Larisa Iordache a câştigat medalia de aur, cu 14,800 puncte (6,100 pentru dificultate şi 8,700 pentru execuţie), la egalitate cu Vanessa Ferrari din Italia, iar Diana Bulimar a ocupat locul patru, cu 14,400 puncte (5,800 pentru dificultate şi 8,600 pentru execuţie). Medalia de bronz a revenit elveţiencei Giulia Steingruber, cu 14,500 puncte.

Larisa Iordache a mai câştigat duminică o medalie de argint în finala de la bârnă, cu un total de 14,800 puncte, şi una de bronz la sărituri, cu 14,886 puncte.

La acestea se adaugă medalia de aur obţinută sâmbătă în finala pe echipe, în care România a cucerit pentru a şaptea oară titlul de campioană a Europei.

În total, echipele de senioare şi junioare ale României au câştigat în total nouă medalii (2 de aur, 5 de argint şi 2 de bronz) la Campionatele Europene de gimnastică artistică feminină de la Sofia (14-18 mai).

Duminica dimineaţă, junioara Andreea Iridon a câştigat două medalii de argint în finalele de la sol şi bârnă. În timp ce colega ei Laura Jurcă a cucerit medalia de argint în finala de la sărituri. Jurcă a câştigat vineri şi argintul la individual compus, iar lotul de junioare a obţinut bronzul în concursul pe echipe.