Cancelarul german, întâmpinat cu proteste la Atena: Merkel, afară! Grecia nu este o colonie!

Grecii au primit-o cu proteste şi huduieli pe Angela Merkel, aflată marţi în vizită în Grecia, ţară care se pregăteşte să primească un nou ajutor financiar pentru salvarea de la faliment. Poporul elen este nemulţumit că acest ajutor vine cu condiţia adoptării unor măsuri de austeritate tot mai severe, Germania având primul cuvânt de spus în acest sens.

RomaniaTV.net
09 oct. 2012, 12:36

Update: 15:45  Poliţia a folosit gaze lacrimogene împotriva manifestanţilor care începuseră să arunce cu bucăţi de marmură în forţele de ordine, în centrul Atenei. Un mic grup de câteva zeci de manifestanţi a fost înlăturat de către trupele de securitate. În paralel, se desfăşura o manifestaţie paşnică, la care participau aproximativ 25.000 de persoane, în piaţa Syntagma, în faţa Parlamentului, în timp ce Merkel purta convorbiri cu Samaras.

În ciuda măsurilor de austeritate şluate de autorităţile elene pentru vizita cancelarului german Angela Merkel, marţi, la Atena, au izbucnit proteste violente de stradă. Peste 250.000 de manifestanţi, unii dintre ei purtând pancarte cu simboluri naziste s-au adunat în centrul Atenei pentru a protesta faţă de vizita cancelarului german. „Merkel, afară, Grecia nu este o colonie!”, se putea citi pe unele dintre aceste pancarte.

Marţi după-amiază, un grup de manifestanţi a încercat să doboare o barieră ce proteja traseul cancelarului, în apropierea Parlamentului. Forţele de securitate au ripostat cu gaze lacrimogene împotriva manifestanţilor agresivi.

Pentru vizita lui Merkel au fost luate măsuri speciale de securitate. Premierul conservator Antonis Samaras a întâmpinat-o pe Angela Merkel la coborârea din avion.

În cursul vizitei, cancelarul german îşi va exprima solidaritatea cu Grecia şi ataşamentul pentru aderarea ţării la zona euro.

Vom reveni cu amănunte.