Cancerul de piele devine mutilant sau chiar fatal, deşi are şanse mari de vindecare

Organizaţia Mondială a Sănătăţii deţine în continuare aceleaşi statistici îngrijorătoare. Unul din trei cancere diagnosticate de medici este situat la nivelul pielii.

RomaniaTV.net
18 ian. 2017, 12:15
Cancerul de piele devine mutilant sau chiar fatal, deşi are şanse mari de vindecare

Cu toate acestea, exista multe persoane care nu considera periculoase leziunile persistente de la nivelul tegumentului si nu le dau importanta. Trec luni, uneori chiar ani, inainte de prezentarea la dermatolog.

Citeşte şi  Ce ANALIZE trebuie făcute pentru a depista la timp cancerul

„Recent, am avut 6 cazuri de melanom malign intr-o singura saptamana, ceea ce este foarte, foarte mult. Erau tumori la vedere. Un caz era un melanom dezvoltat la nivelul genunchiului. Pacientul il vedea in fiecare zi cum crestea, de 3 ani se dezvolta si nu s-a dus la doctor pentru ca leziunea nu durea. Nu dadea niciun fel de senzatie speciala de alerta.

Intalnesc adesea genul acesta de caz. La fel se intampla si in cazul carcinomul bazocelular care este cea mai frecventa tumora de piele. Boala se poate vindeca, dar ignorata, mutileaza: exista oameni care stau cu o leziune maligna, pe nas, de exemplu si ajung la doctor abia cand aripa nasului a fost perforata si se vede clar ca este distrusa sau cand buza este tractionata de o tumora care se vede si se dezvolta in vecinatate”, descrie experienta sa medicala dermatologul Mihaela Leventer.

Citeşte continuarea pe Revista Teo