Cancerul la colon: Alimente te ajută să previi boala

Azi iti explicam ce alimente este indicat sa mananci pentru a-ti reduce riscul de cancer la colon.

RomaniaTV.net
24 mart. 2015, 11:28
Cancerul la colon: Alimente te ajută să previi boala

Boala castiga tot mai mult teren, dar aceste alimente te pot ajuta sa reduci sansele de a dezvolta o forma de cancer la nivelul colonului.

Cercetarile arata de multa vreme ca o dieta bazata pe vegetale are puteri mari de a lupta impotriva cancerului. Acum un nou studiu ne ofera chiar mai multe dovezi care arata ca renuntarea la produsele alimentare de origine animala poate sa iti scada riscul de a dezvolta un anumit tip de cancer care apare din ce in ce mai des in randul persoanelor tinere: cancerul colorectal.

Citeşte şi Ce mănânci în copilărie poate influenţa apariţia cancerului la sân. Află ce să eviţi

Studiul care a fost publicat in revista Journal of the American Medical Association a constatat ca subiectii care au adoptat o dieta vegetariana au avut un risc cu 20% mai mic in privinta incidentei de cancer colorectal (comparativ cu subiectii care mancau in mare parte carne), in vreme ce pesco-vegetarienii (acei vegetarieni care mananca peste) aveau un risc cu 43% mai mic.

Acum, cand cancerul colorectal este al treilea cel mai comun tip de cancer in randul barbatilor si femeilor din zilele noastre, potrivit American Cancer Society, iata un motiv suficient de bun pentru a face o schimbare in dieta ta si sa consumi mai multe alimente naturale.

Iata ce trebuie sa mananci pentru a-ti reduce riscul de imbolnavire in privinta cancerului colorectal:

1. Peste gras

Comanda somon si rulouri cu somon. Acizii grasi Omega-3 care se gasesc in peste precum somonul si tonul scad inflamatia din intestine, factor care este legat de formarea tumorilor canceroase, spun medicii americani.

Citeşte şi O femeie a scăpat de cancer la plămâni în fază terminală cu SUC DE MORCOVI

2. Ovaz sau tarate din cereale

Ambele variante – ovazul si taratele – sunt foarte bogate in fibre alimentare, iar fibrele ajuta ca alimentele sa se miste prin tractul tau digestiv, spun specialistii. De ce este important acest aspect? Cu cat anumite toxine (pe care le ingerezi impreuna cu mancarea ta) petrec mai mult timp in sistemul tau gastrointestinal, cu atat mai mare este probabilitatea ca aceste toxine sa provoace deteriorarea ADN-ului, iar cel mai posibil este sa rezulte o forma de cancer.

3. Uleiul de masline

Pe langa toate calitati si beneficii minunate pe care le are, „uleiul de masline contine un acid gras Omega-2 care este asociat cu un risc mai scazut de cancer la colon deoarece acest produs reduce inflamatia”, spun expertii.

Citeste mai mult pe feminis.ro.