Când ar putea reveni traficul aerian la normal. Previziunile EUROCONTROL: O imagine catastrofală

Conform Eurocontrol, în cel mai optimist scenariu, traficul aerian în Europa ar putea reveni la normal până în anul 2024. Eurocontrol este agenția care supervizează spațiul aerian european.

RomaniaTV.net
05 nov. 2020, 08:11
Când ar putea reveni traficul aerian la normal. Previziunile EUROCONTROL: O imagine catastrofală

Agenția a publicat miercuri noile sale estimări privind traficul aerian în Europa în perioada 2020 – 2024. Conform acesteia, în cel mai optimist scenariu, călătoriile aeriene vor reveni la nivelul din 2019 până în anul 2024, doar dacă un vaccin covid ar fi disponibil sau s-ar încheia pandemia până în vara anului 2021.

Citește și: Incredibil. Piloţii de la Emirates au fost rugaţi să intre în concediu fără plată timp de UN AN de zile

În cel de-al doilea scenariu, cel mai probabil,  în 2024 traficul va fi la doar 92% din nivelul înregistrat în 2019. Călătoriile aeriene vor reveni la nivelul dinaintea declanşării pandemiei până în 2026, iar un vaccin anti-Covid ar fi disponibil pentru călători sau s-ar încheia pandemia până în vara lui 2022.

În al treilea scenariu, în 2024 traficul va fi la 75% din nivelul din 2019 şi nu va ajunge la cel înregistrat anul trecut până în 2029, conform agenţiei care supervizează spaţiul aerian european. În acest scenariu, vaccinul nu ar fi eficient.

„Chiar şi în cel mai optimist scenariu, nu ne aşteptăm la o redresare la nivelul din 2019 înainte de 2024. Este o perspectivă extrem de realistă că redresarea ar putea dura chiar mai mult, poate până în 2029. Este o imagine catastrofală pentru industria aviatică şi arată cât de important este ca ţările să adopte măsuri coerente şi consistente pentru sprijinirea sectorului aviatic şi pentru a-i face pe pasageri să se simtă în siguranţă, pentru a zbura din nou”, a afirmat Eamonn Brennan, directorul general al Eurocontrol, citat de Agerpres.