Incredibil. Piloţii de la Emirates au fost rugaţi să intre în concediu fără plată timp de UN AN de zile

Compania aeriană Emirates din Dubai a cerut mai multor piloți să intre în concediu fără plată timp de un an de zile. Cererea vine în încercarea companiei de a-și reduce costurile și de a contracare impactului generat de pandemie de coronavirus, conform Reuters.

RomaniaTV.net
04 nov. 2020, 13:18
Incredibil. Piloţii de la Emirates au fost rugaţi să intre în concediu fără plată timp de UN AN de zile

Industria aviației trece prin cea mai gravă criză din istorie după ce pandemie de coronavirs a blocat zborurile și împiedică cetățenii să călătorească. Prin urmare, marile companii aeriene sunt obligate să scoată temporar angajații.

Citește și: Cum reuşeşte o companie aeriană să îşi păstreze angajaţii, în plină pandemie COVID. Soluţia INCREDIBILĂ

”Putem confirma că am oferit unora dintre piloţii noştri un concediu fără plată timp de 12 luni, cu posibilitatea de a fi rechemaţi mai devreme la muncă în funcţie de cât de rapid îşi revine cererea precum şi de cerinţele noastre operaţionale”, a declarat miercuri un purtător de cuvânt de la Emirates.

Angajații Emirates sunt în general cetățeni străini, fapt ce înseamnă că nu pot beneficia de subvenții guvernamentale în Emiratele Arabe Unite, unde își are sediul compania.

Purtătorul de cuvânt a precizat că Emirates va continua să asigure locuri de cazare, asigurare medicală şi alte indemnizaţii celor care sunt în concediu fără plată.

Emirates este cea mai mare companie aeriană și transportator de pavilion din Emiratele Arabe Unite. Compania are o flota de peste 230 de aeronave. Operează zboruri către peste 140 de orașe din peste 80 de țări din întreaga lume. În fiecare săptămână din Dubai decolează peste 1500 de zboruri de pe șase continente.