Când ar trebui purtate, de fapt, măştile şi mănuşile ca să fim protejaţi împotriva coronavirusului. Dr. Virgil Musta vine cu precizări

Publicat: Joi, 14 Mai 2020 08:52 // Actualizat: Joi, 14 Mai 2020 08:52 // Sursa: romaniatv.net

Odată cu ieşirea şi starea de urgenţă şi relaxarea restricţiilor, va exista obligativitatea purtării de măşti şi mănuşi de protecţie pentru evitarea răspândirii coronavirusului. Totuşi, acestea nu vor trebui purtate tot timpul, ci doa în anumite situaţii, în caz contrar riscul de contaminare fiind mare. Medicul Virgil Musta a precizat, într-o intervenţie la Antena 3, în ce situaţii se impune purtarea acestora.

Reputatul medic infecţionist de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara spune că mănuşile ar trebui purtate atât timp cât desfăşurăm o activitate cu risc de contaminare. După care, acestea vor trebui aruncate, iar persoana respectivă să se spele foarte bine pe mâini.

Citeşte şi Alexandru Rafila nu recomandă purtarea mănuşilor de protecţie: "Creează un fals sentiment de siguranță"

O greşeală pe care ar putea-o face mulţi dintre noi este aceea de a duce mâinile la nas sau gură, convinși fiind că sunt protejați de mănuși. Dr. Musta atrage atenţia asupra faptului că mâinile nu trebuie duse la față, indiferent dacă sunt sau nu protejate de mănuşi.

Mănușile sunt utile pentru o perioadă scurtă de timp, când avem de desfășurat o activitate cu riscul de a ne contamina mâinile, în cazul în care nu ne putem spăla imediat pe mâini. După ce am terminat activitatea, aruncăm mănușile și ne spălăm imediat pe mâini. În caz contrar, mănușa fiind contaminată e ca o mână contaminată. Mai mult, ai tendința să crezi că ești protejat de mănușă, duci mâna la gură, la nas și te contaminezi. Trebuie să te dezobișnuiești să duci mâna spre față, indiferent dacă ai mănușă sau fără. Purtăm mănuși doar atunci când desfășurăm o activitate cu risc de contaminare", subliniază specialistul în boli infecţioase.

În cazul măştii, aceasta nu trebuie purtată daă ne deplasăm singuri sau într-un spaţiu deschis.

"La fel și cu masca. Nu o purtăm dacă suntem singuri în mașină, dacă suntem acasă, dacă mergem în aer liber. Dar dacă mergem într-un loc aglomerat sau ne întâlnim cu o altă persoană, e importantă distanțarea și purtarea măștii', a declarat medicul pentru Antena 3.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
mănuşi de protecţie măşti protecţie Virgil Musta
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8358
RON
15 Aug
noapte 17 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H