Când au loc primele spectacole – experiment din România de la TNB și Opera Națională. Purtarea măștii e opțională

Primul spectacol - experiment din România, în contextul pandemiei de coronavirus, va avea loc sâmbătă, 15 mai, la Teatrul Național din București.

05 mai 2021, 23:35
Când au loc primele spectacole – experiment din România de la TNB și Opera Națională. Purtarea măștii e opțională

Primul spectacol – experiment din România, în contextul pandemiei de coronavirus, va avea loc sâmbătă, 15 mai, la Teatrul Național din București.

Spectacolul este „Dineu cu Proști”, care îl are protagonist pe Horațiu Mălăele. Toate scaunele din sală vor fi ocupate, prin urmare distanțarea nu va fi posibilă. Totuși, vorbim doar de persoane vaccinate anti-Covid.

Ion Caramitru, managerul TNB, a explicat cum se va desfășura evenimentul și care sunt pași pe care spectatorii trebuie să îi urmeze.

Doritorii pot cumpăra bilete exclusiv online, de pe mystage.ro, agenția cu care TNB lucrează, iar la intrare vor fi obligați să prezinte cartea de identitate și dovada vaccinării, pentru a li se permite accesul.

„Masca de protecție nu va fi obligatorie la acest spectacol, așa că cine nu vrea să o poarte nu va fi obligat s-o facă. Așa am hotărât, dacă vor, bine, dacă nu, nu”, a spus Ion Caramitru.

Și la Opera Națională din București va fi un spectacol – experiment care urmează aceleași reguli, însă are o măsură de prevenție în plus.

„Avem 4 zone, cu 4 puncte diferite de intrare, în fiecare punct din sală se ajunge pe altă parte”, a spus Daniel Jinga, directorul Operei, explicând că această măsură a fost luată pentru că „vrem să reducem la minimum riscurile, fiindcă știm că există o rată de insucces a vaccinarii”.

De asemenea, la o zi după acest eveniment, tot la Opera Națională din București va fi un alt spectacol – experiment la care pot participa persoanele nevaccinate, însă doar cele testate.

„Acesta se va desfășura în aer liber, vrem să implică și HoReCa, să existe o zonă de catering”, a spus directorul Operei, adăugând că spectatorii vor fi testați gratuit chiar la Operă, cu teste rapide primite de instituția culturală prin contracte de sponsorizare sau donație.

Citiți și La ce spectacole de teatru putem merge în luna mai în București

Citiți și EXCLUSIV. Carmen Tănase, dacă ar fi condiționată de vaccinare pentru a urca pe scenă: „A fi vaccinat nu e un criteriu. Eu fac teatru pentru că am talent”