Când copilul fură de la părinţi… Ce trebuie să ştii ca să gestionezi situaţia

Unul dintre momentele delicate ale vieţii de părinte este când primeşti vestea sau observi tu însuţi că ai un copil care fură. Fie că îţi foloseşte fără să ştii cardul de credit, fie că îţi ia bani din portofel fără să ceară voie, fie că ia obiecte din casă spre a le valorifica, fie că a fost prins că face acest lucru acasă la colegi/prieteni/rude/vecini sau poate chiar în magazine, este destul de dezamăgitor pentru părinte să afle aşa ceva.

RomaniaTV.net
02 nov. 2016, 09:18
Când copilul fură de la părinţi… Ce trebuie să ştii ca să gestionezi situaţia

Incepi sa simti furie, sa-ti pierzi increderea in copil si sa crezi ca ai dat gres ca parinte. Intrebarile care iti vin in minte sunt „De ce a facut asta?”, „De unde a invatat asta?”, „Cu ce am gresit?”. Toate aceste sentimente sunt perfect normale, insa iti pot distruge relatia cu copilul tau. 

Citeşte şi  Educaţie copii: 20 de vorbe sau fapte ale părinţilor care induc copiii în eroare

Iata cateva sfaturi care te pot ajuta, venite de la specialistii EmpoweringParents.com. Desi comportamentul copilului este generator de furii si frustrari, el poate fi schimbat. Mai ales ca nu are nicio legatura cu educatia primita de la tine, ci cu modul in care el a ales sa-si rezolve unele probleme. 

Depinde de varsta

Este o diferenta uriasa intre copilul mai mic de 6 ani care fura ceva si copilul adolescent. Copiii mici nu stiu sa deosebeasca binele de rau. Creierul lor nu este suficient de matur pentru a se vedea pe ei din afara si de a intelege sentimentele celorlalti.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO