Cand e timpul sa renunti la premergator?

Atunci cand este adusa in discutie achizitionarea unui premergator, taberele sunt impartite. Multi considera cumpararea unui astfel de produs importanta, altii vin cu argumente impotriva unui astfel de produs. Lucrurile au stat dintotdeauna asa, inca de cand au aparut statistici conform carora utilizarea unui premergator a dus la numeroase accidente in care au fost implicati bebelusii. 

RomaniaTV.net
24 aug. 2017, 12:07
Cand e timpul sa renunti la premergator?

Pana la urma, cumpararea unui premergator tine de decizia fiecarui parinte in parte. Argumentele pro si contra au existat, exista si vor exista dintotdeauna, dar fiecare mamica si tatic isi alege propriul mod de crestere al bebelusului. Si, in ciuda tuturor statisticilor negative, premergatorul continua sa fie folosit in aproape 70% dintre casele din toata lumea.

Daca te-ai hotarat sa faci parte din tabara celor care cumpara un premergator, iata cateva lucruri pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand mergi sa iti achizitionezi un astfel de produs:

  1. Verifica stabilitatea premergatorului. El nu trebuie sa se rastoarne usor, iar baza trebuie sa fie larga, pentru o mai mare posibilitate de miscare a bebelusului, dar una in siguranta.
  2. Premergatorul nu trebuie sa aiba optiunea de a se transforma intr-o jucarie pentru cel mic, nu are voie sa poata fi impinsa din spate de catre bebelus.
  3. Jucariile nu trebuie sa fie detasabile in bucati mici, care pot fi usor inghitite de cei mici, iar suruburile nu trebuie sa fie slabe. Verifica in magazine aceste aspecte, altfel risti sa pui in pericol viata celui mic.
  4. Mecanismul de pliere al unui premergator trebuie sa fie unul bun, sa fie astfel eliminat pericolul de prindere sau ciupire a degetelor in momentul plierii.
  5. Specialistii sustin faptul ca premergatorul trebuie sa fie suficient de lat pentru ca bebelusul sa nu poata trece cu el dintr-o camera in alta decat daca vrea parintele sa viziteze energic bucataria sau alte locuri in care exista lucruri care ii pot pune in pericol viata din cauza curiozitatii tipice a celor mici.
  6. Mai mult decat atat, un premergator trebuie sa aiba un dispozitiv de franare care sa il opreasca la marginea unor trepte.
  7. Si, cel mai important lucru: picioarele bebelusului dumneavoastra trebuie sa atinga solul, astfel ca, daca vrei sa cumperi un premergator, ia-l si pe cel mic la cumparaturi.

Medicii specialisti sustin faptul ca un parinte trebuie sa renunte la premergator in urmatoarele situatii: daca bebelusul refuza sa stea in el, daca exista contraindicatii din partea medicului ortopd si daca cel mic a inceput sa se deprinda cu mersul fara ajutor.

Cum nu s-a demonstrat clar faptul ca un premergator intarzie aparitia mersului, dar nici nu au fost inregistrate beneficii ale acestuia, decizia de achizitionare a unui astfel de produs apartine in totalitate parintilor. Daca va hotarati sa cumparati un premergator, Noriel ofera o gama larga, la preturi accesibile, cu modele interesante, iar transportul este gratuit la comenzi de peste 150 RON.
Mai mult, puteti descoperi o multime de articole pentru bebelusi: hainute, patuturi, antemergatoare, scaune de masa pentru bebe, scaune auto, carucioare si multe, multe altele.