S-a vândut Noriel. Cine a cumpărat celebrele magazine de jucării din mall-urile din România

Lanțul de magazine de jucării Noriel, care e format din 88 de unități, a fost preluat de Sunman Group, liderul pieței de retail, distribuție și producție de jucării din Turcia, în urma unei tranzacții finalizate în data de 26 iulie 2022.

27 iul. 2022, 14:48
S-a vândut Noriel. Cine a cumpărat celebrele magazine de jucării din mall-urile din România

Sunman Group, cu sediul în Istanbul și care operează peste 250 de magazine de jucării în peste 50 de orașe din Turcia și Cipru intră pe piața locală prin preluarea business-ului Noriel (Noriel Impex SRL, Intertoy Zone SRL şi Toys & Games Industry SRL) de la Enterprise Fund VII, fondul de private equity administrat de Enterprise Investors, potrivit unui comunicat al casei de avocatură Wolf Theiss care a asistat Sunman Group.

„Prin achiziția Grupului Noriel, o afacere robustă de tip omnichannel cu 88 de magazine moderne situate pe întreg teritoriul României, ne-am îndeplinit obiectivul de a ne extinde acoperirea în afara Turciei, piața românească și din Europa Centrală și de Est având o importanță strategică pentru noi. Dinamica tranzacției a ridicat provocări interesante pentru noi, dar suntem foarte mulțumiți de achiziţia noastră și ne-am bucurat foarte mult de această călătorie, dat fiind profesionalismul și abordarea practică a avocaților noștri”, a declarat Cem Sunman, Chairman Sunman Group.

Sunman Toys, fondată în 1985, în Kadıköy, Istanbul, a fost un pionier în vânzarea de jucării licențiate de renume mondial în Turcia, semnând până în prezent peste 60 de acorduri de agenție cu companii din întreaga lume. În 1996, Sunman a reușit să achiziționeze drepturile de licență pentru jucăriile și produsele de cadouri Walt Disney. La începutul anilor 2000, Sunman a inițiat un plan pentru dezvoltarea investițiilor în sectorul de retail. Compania are acum peste 250 de magazine în peste 50 de orașe din Turcia și Cipru.

Noriel, lanțul creat de familia Constantinescu în 1997 și preluat în 2016 de fondul de investiții Enterprise Investors, proprietarul lanțlui de magazine alimentare Profi, operează 88 de magazine la nivel național și a raportat în 2021 o cifră de afaceri de 24,1 milioane de lei (doar Noriel Impex SRL).

Citește și Popeyes deschide noi restaurante în Bucureşti. Ce salariu are un casier sau un lucrător în bucătărie

Citește și Primul restaurant fast-food Popeyes s-a deschis în România. Zeci de persoane au stat câte două ore la coadă să-și cumpere de mâncare. Ce prețuri sunt