Când este bine să bei cafea neagră ca să slăbești. Trucul secret al specialiștilor

Când este bine să bei cafea neagră ca să slăbești. Consumul de cafea neagră aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate, dar și pentru siluetă. Cofeina poate ajuta la gestionarea greutății, iar studiile au arătat că arzi mai multe calorii dacă obișnuiești să consumi cafea frecvent pe parcursul zilei.

19 mart. 2024, 23:02
Când este bine să bei cafea neagră ca să slăbești. Trucul secret al specialiștilor
Când este bine să bei cafea neagră ca să slăbești

Când este bine să bei cafea neagră ca să slăbești. Dacă obișnuiești să te trezești la 6 dimineața, atunci cel mai bun moment pentru a bea cafea și a pierde în greutate este între 9 și 11 dimineața. Consumul regulat de cafea poate fi riscant pe parcursul zilei, astfel că ar trebui să te consulți cu un medic specialist înainte, potrivit Coffeebeans101.

Citește și: Greşeala pe care o fac toţi românii la prima oră. De ce să nu bei cafea dis-de-dimineaţă. După cât timp de la trezire poate fi savurată

Când este bine să bei cafea neagră ca să slăbești

Cafea dimineața este bună pentru gestionarea greutății și majoritatea oamenilor vor alege să o servească în prima parte a zilei. Motivul pentru care ar trebui să bei cafeaua la mai multe ore după trezire este dat de faptul că aceasta poate crește și mai mult nivelul de cortizol.

Dacă bei cafea când nivelul de cortizol este la vârf, acest hormon ar putea crește și mai mult. Nivelurile ridicate de cortizol pe perioade lungi pot afecta sistemul imunitar, ducând în timp și la apariția altor probleme de sănătate.

Cu alte cuvinte, cafeaua ar trebui servită în prima parte a zilei, mai ales dacă vrei să pierzi în greutate, dar nu ar trebui consumată imediat după trezire. Cafea de dimineață ți-ar putea stimula metabolismul și ar putea ajuta la menținerea nivelului de energie până la începutul după-amiezii.

Specialiștii susțin că nu este recomandat să bei cafea neagră noaptea, mai ales dacă vrei să pierzi în greutate. Cafeaua te-ar putea împiedica din a avea un somn odihnitor, iar lipsa somnului va duce la acumularea kilogramelor în plus.