Când încep înscrierile la grădiniţă în anul şcolar 2022-2023. Ministerul Educaţiei a anunţat calendarul

Ministerul Educației a transmis în teritoriu adresa privind cuprinderea copiilor în învățământul preșcolar în anul şcolar 2022 - 2023.

04 mai 2022, 15:05
Când încep înscrierile la grădiniţă în anul şcolar 2022-2023. Ministerul Educaţiei a anunţat calendarul

Ministerul Educaţiei a anunţat, miercuri, când încep înscrierile la grădiniţă în anul şcolar 2022 – 2023. Potrivit unei adrese transmise de conducerea Ministerului Educaţiei în teritoriu către inspectoratele şcolare, reînscrierea copiilor care frecventează grădinița în acest an şcolar şi doresc să o frecventeze și în anul școlar următor începe din data 16 mai.

Înscrierea copiilor nou-veniți la grădiniţă începe din data de 30 mai, potrivit edu.ro.

Citeşte şi: Înscrieri grădiniţă 2022 – 2023. Cum se face distribuţia

Orarul reînscrierilor/înscrierilor va fi stabilit de conducerea unităţii de învăţământ şi va fi afişat, la loc vizibil, în fiecare grădiniţă, pentru informarea părinţilor şi a publicului interesat, inclusiv pe site-ul acesteia (dacă există) şi pe site-urile inspectoratelor şcolare.

Pentru înscriere, părinții pot comunica unității de învățământ prin poștă electronică, telefonic sau fax, datele necesare (date privind scolicitantul, copilul și opțiunile exprimate) pentru a fi introduse în aplicația specifică.

Ocuparea locurilor libere după finalizarea etapei de reînscriere se va face, de regulă, în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă: grupa mare, grupa mijlocie și grupa mică.

În situaţia în care, într-o unitate de învăţământ, numărul cererilor de înscriere este mai mare decât numărul locurilor libere, vor fi aplicate, succesiv, criterii de departajare generale și criterii de departajare specifice.

Citeşte şi: Schimbări importante în Învăţământ. Se renunţă la teze, iar elevii vor avea o singură medie la final de an SURSE

Adresa_ME_28074_2022_inscriere_reinscriere_inv_prescolar