Când începe încărcarea cardurilor sociale la alimente! Ministrul Adrian Câciu a făcut anunțul mult așteptat de români

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a anunțat joi data la care vor fi încărcate cardurile sociale pentru alimente ale românilor.

01 feb. 2024, 22:17
Când începe încărcarea cardurilor sociale la alimente! Ministrul Adrian Câciu a făcut anunțul mult așteptat de români
Când începe încărcarea cardurilor sociale la alimente!

Când începe încărcarea cardurilor sociale la alimente! Mai mult, oficialul a anunțat și cine sunt românii care vor beneficia de acest sprijin în 2024.

Citește și Ciolacu şi Câciu comentează propunerea PNL ca pragul pentru neimpozitarea pensiilor să crească la 3.000 de lei: „Să vedem dacă scenariul e sustenabil”

Când începe încărcarea cardurilor sociale la alimente!

Șeful de la Investiții a subliniat că începând din acest an, plafonul de eligibilitate a fost crescut, extinzându-se astfel beneficiile programului la un număr mai mare de persoane aflate în nevoie.

Anul acesta, cardurile sociale vor fi încărcate cu sumele corespunzătoare sprijinului financiar din două în două luni, pentru a asigura o intervenție rapidă și eficientă în sprijinul celor afectați din punct de vedere economic, a anunțat ministrul.

Mai mult, în 2024 datorită creșterii plafonului de eligibilitate, un număr mai mare de familii și persoane cu venituri reduse vor putea beneficia de sprijinul financiar acordat prin intermediul cardurilor sociale.

Prima încărcare a cardurilor va avea loc în a doua parte a lunii februarie.

”Am aprobat procedura, în a doua parte a lunii februarie începe încărcarea. Avem o cadență de șase tranșe pe an, deci 250 de lei o dată la două luni. Prima încărcare va avea loc în a doua jumătate a lunii februarie. Plafonul pentru persoanele eligibile a crescut la 2000 de lei. De ce o facem în a doua jumătate a lunii februarie? Având o nouă eligibilitate crescând plafonul și indexarea pensiilor, să fie timp să se facă actualizarea sistemului de date. Nu vreau să spun că se vor încărca în februarie, și începând cu data de 1 februarie să fiu întrebat de ce nu au fost deja încărcate . Dar pot să spun că, în a doua jumătate a lunii februarie, cu siguranță vor fi încărcate cardurile”, a declarat ministrul Investițiilor la Antena3CNN. 

Acum, toţi românii care au un venit de 2000 de lei vor beneficia de cei 250 de lei, bani oferiți de Guvern în patru tranșe, asta după ce Executivul a decis ridicarea plafonului până la care vor fi acordate voucherele pentru o masă caldă.

”În principiu, 2,5 milioane de cetățeni din România vor beneficia de aceste de aceste carduri după prima perioadă de eligibilitate, pentru că practic veniturile nu se schimbă în cursul anului. Pe prima perioadă de la final de ianuarie, început de februarie, atunci va fi cifra concretă, dar undeva 2,5 milioane de persoane este estimarea noastră”, a mai spus ministrul.

Întrebat ce ar trebui să facă românii care până acum nu se încadrau în plafon, însă acum devin beneficiari ai cardurilor de energie, ministrul Câciu a răspuns: ”Absolut nimic. Această acordare a voucherelor sociale se face automat pe baza datelor pe care le are la dispoziție Ministerul Muncii”.

Citește și Ciolacu şi Câciu comentează propunerea PNL ca pragul pentru neimpozitarea pensiilor să crească la 3.000 de lei: „Să vedem dacă scenariul e sustenabil”