Când începe şcoala în 2019? Anunţ de ULTIMĂ ORĂ de la Ministerul Educaţiei!

In ultima saptamana s-a tot vorbit ca debutul anului scolar 2019-2020 va fi la 16 septembrie si nu la 9 septembrie, asa cum se hotarase in februarie 2019.

05 aug. 2019, 19:36
Când începe şcoala în 2019? Anunţ de ULTIMĂ ORĂ de la Ministerul Educaţiei!

Miercurea trecuta, 31 iulie, prim-ministrul Viorica Dancila i-a cerut ministrului educatiei de atunci, Ecaterina Andronescu, sa amane cu o saptamana inceperea noului an scolar. „Va rog, doamna ministru Ecaterina Andronescu, sa luati in calcul inceperea anului scolar de la 16 septembrie. Sunt convinsa ca este inca o masura asteptata de elevii din Romania”, spunea atunci Viorica Dancila.

Intre timp, Ecaterina Andronescu a fost demisa din cauza unor declaratii considerate „profund gresite” in Cazul Caracal.

Cand incepe anul scolar 2019-2020 – Decizia finala

Comisia de dialog reunita luni la Ministerul Educatiei a adus la aceeasi masa inspectori si reprezentanti ai parintilor. Acestia au votat in unanimitate mentinerea datei fixate acum cateva luni, adica 9 septembrie.

Inclusiv Federatia Elevilor din Romania a dezaprobat solicitarea ca anul scolar sa inceapa pe 16 septembrie si a cerut la momentul respectiv ministrului Andronescu sa respinga propunerea premierului Dancila. „In decursul zilei de astazi, prim-ministrul Romaniei, Viorica Dancila, a solicitat in cadrul sedintei de Guvern amanarea inceperii scolii pana pe data de 16 septembrie. Consideram aceasta propunere ca fiind una absurda si lansata cu total dezinteres fata de elevii din intreaga tara, din urmatoarele considerente

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.