Cand nu e bine sa dai bani. Cele mai cunoscute superstitii legate de atragerea banilor

In jurul banilor circula o multime de superstitii. Si nu putini sunt cei care chiar tin cont de ele din teama de a nu se confrunta cu dificultati financiare.

24 mai 2023, 16:27
Cand nu e bine sa dai bani. Cele mai cunoscute superstitii legate de atragerea banilor

Unele dintre cele mai cunoscute credinte sunt cele legate de momentele in care nu e bine sa dai bani. Afla, din randurile urmatoare, cand nu e bine sa dai bani si ce sa faci ca sa ai spor la bani.

Cand nu e bine sa dai 
Dupa cum deja stii, nu e bine sa dai bani la inceputul anumitor perioade: in prima zi a saptamanii, in prima zi a lunii sau in prima zi a anului. Daca e posibil, in aceste zile ideal ar fi sa iei bani de undeva. Exista credinta ca asa cum incepi saptamana, luna, anul o vei tine toata perioada. Si cine isi doreste sa dea bani in nestire?

Superstiţii din popor legate de bani. Când nu e bine să faci împrumuturi
Si cum ziua de marti e considerata tot inceput de saptamana, iata ca a aparut si credinta ca nici in aceasta zi nu e bine sa dai bani, pentru a nu fi inglodat in datorii pentru tot restul vietii. Daca vrei, insa, ca banii sa traga la tine, martea mai bine… ti-ai taia unghiile. Poate parea bizar, dar batranii spun ca asa functioneaza lucrurile.

Un alt moment in care se zice ca nu e bine sa dai bani este Boboteaza. In aceasta zi de mare sarbatoare, nu e bine sa dai, dar nici sa iei bani cu imprumut, existand credinta ca atragi pagube materiale in casa.

Transformă-ţi portofelul într-un magnet pentru bani. Unde să ţii portofelul si ce trebuie sa ai in el, conform principiilor feng shui

Cele mai cunoscute superstitii legate de atragerea banilor
Acum ca ai aflat cand nu e bine sa dai bani, afla si cum sa faci ca sa ii atragi. Probabil ca stii deja ca noul an nu trebuie sa te prinda cu buzunarele goale. In noaptea de Revelion, tine o moneda sau o bancnota in buzunar pentru ca in anul care urmeaza sa ai parte de castiguri materiale semnificative.

Nu face niciodata cadou un portofel gol. Si reciproca e valabila: nu primi niciodata un portofel gol. Cand daruiesti, pune in el o moneda sau o bancnota de orice valoare ar fi ea. Altfel, exista credinta ca vei fi urmarit de ghinion si de paguba. Si nu doar tu, ci si cel care primeste portofelul. Asa ca, in situatia in care ti se ofera un portofel gol, fie il refuzi, fie ii atragi atentia celui care ti-l daruieste sa puna un ban in el.

In fine, una dintre cele mai cunoscute superstitii este cea potrivit careia, ca sa ai noroc la bani, este bine sa arunci un ban intr-o fantana. Varianta mai populara a acestei superstitii este cea potrivit careia arunci banutul in fantana si iti pui o dorinta. Se pare ca aceasta credinta functioneaza pe baza unui bonus: arunci banutul, iti pui o dorinta si, pe langa implinirea dorintei respective, te alegi si cu noroc la bani.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.