Când pot elevii să folosească telefoanele mobile la școală. Ce prevede noua Lege a Educației

Utilizarea telefoanelor mobile în timpul orelor de curs în școlile din România este interzisă prin Legea Educației. Potrivit legislației intrate în vigoare din septembrie 2023, telefonale mobile pot fi folosite doar în spații autorizate prin regulamentul școlii și pot fi confiscate de profesori.

12 sept. 2023, 15:58
Când pot elevii să folosească telefoanele mobile la școală. Ce prevede noua Lege a Educației

Când pot elevii să folosească telefoanele mobile la școală. Utilizarea telefoanelor mobile este interzisă în timpul orelor de curs. În cazul în care profesorii găsesc asupra elevilor telefoane sau echipamentele de comunicații electronice, acestia le pot confisca și preda părintelui elevului.

Potrivit legii Educației, care intrat în vigoare din 2 septembrie 2023, elevii pot folosi telefoanele mobile doar în „spații autorizate explicit prin regulamentul intern al școlii”.

Citește și: Elevii care beneficiază de tichete educaționale mai au de așteptat. Voucherele în valoare de 500 de lei întârzie și anul acesta. Ce acte trebuie să depună părinții cu venituri mici

”Utilizarea unui telefon mobil sau a oricărui alt echipament de comunicații electronice de către un elev este interzisă pe perioada desfășurării cursurilor din învățământul preșcolar, primar și gimnazial, inclusiv în timpul activităților educaționale care se desfășoară în afara unităților de învățământ, cu excepția utilizării acestora în scop educativ sau în spațiile autorizate explicit de regulamentul intern al unității de învățământ”, prevede articolul 106 din Legea Educației.

Citește și: Anul şcolar 2023 – 2024 va avea 5 vacanţe, 36 de săptămâni de cursuri şi multe probleme: 200 de şcoli au toaleta în curte, 3.000 de profesori nu au studii, iar 25.000 de elevi învaţă în trei schimburi

Legea Educației mai prevede că în cazul în care elevii sunt prinși cu telefoane mobile în timpul orelor de curs, personalul unității de învățământ îl poate ”prelua” în vederea predării, după caz, către părinți/tutori legali ai beneficiarilor primari minori sau elevi conform regulamentului intern al unității de învățământ.