Elevii revin din vacanţă. CALENDAR EVALUARE NAŢIONALĂ 2019 ŞI BACALAUREAT 2019

Publicat: Duminică, 05 Mai 2019 10:29 // Actualizat: Duminică, 05 Mai 2019 10:29 // Sursa: romaniatv.net

Școala începe în data de 6 mai (miercuri) după ce trei zile de Paște. Cu toate acestea, elevii au motive de bucurie, pentru vacanța a fost prelungită și legată cu sărbătoarea muncii, 1 mai 2019. Vacanța de Paște a fost programată în perioada 20 aprilie – 6 mai, așa că elevii au putut să se bucure în plin de zile libere. De luni, 6 mai, ei revin la ore, dar se anunță o nouă minivacanță pentru ei.

Următoarea vacanţă, cea de vară, este programată în perioada 15 iunie - 15 septembrie. Pentru clasele terminale din învăţământul liceal anul şcolar se încheie în data de 31 mai, iar pentru clasa a VIII-a în data de 7 iunie.

Programul naţional "Şcoala altfel" are o durată de cinci zile consecutive lucrătoare în timpul anului şcolar şi poate fi derulat în perioada 1 octombrie 2018 - 31 mai 2019, pe baza unei planificări ce rămâne la decizia şcolilor.

Recuperarea cursurilor suspendate ca urmare a unor situaţii obiective de urgenţă (intemperii, epidemii, calamităţi naturale) nu se poate realiza în perioada vacanţelor şcolare.

Evaluarea Națională 2019. Structura evaluărilor claselor a II-a, a IV-a, a VI-a

Probele din cadrul evaluărilor naționale de la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a se vor desfășura în anul școlar 2018-2019, în intervalul 7 - 23 mai 2019. 

Astfel, evaluarea elevilor la finalul clasei a II-a (EN II) va avea loc în perioada 7 - 10 mai. Probele scrise la limba română și limba maternă sunt programate în 7 mai, fiind urmate a doua zi (8 mai) de testele de citire la cele două discipline. Proba de matematică este prevăzută pentru data de 9 mai, în timp ce proba de limbă română (scris și citit) pentru elevii din rândul minorităților naționale se va desfășura în data de 10 mai.

Evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar (la finalul clasei a IV-a) are următorul calendar: limba română (14 mai), matematică (15 mai) și limba maternă (16 mai).

Elevii claselor a VI-a vor susține evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul inferior al gimnaziului (V-VI) în zilele de 22 mai (limbă și comunicare) și 23 mai (matematică și științele naturii).

Evaluarea Națională 2019 pentru elevii de clasa a VIII-a 

Prima probă scrisă din cadrul examenului va avea loc la Limbă Română, în data de 18 iunie

 Următoarea probă scrisă, la matematică, se va desfășura în data de 20 iunie, iar ultima, la limbă și literatură maternă-pentru elevii care au studiat această disciplină, este programată în data de 21 iunie.  

Afișarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 25 iunie (până la oră 12:00), procedura urmată de înregistrarea contestațiilor, în intervalul orar 14:00-20:00. 
 

Examenul se va încheia sâmbătă, 29 iunie, cu afișarea rezultatelor finale.  

Înscriere Evaluare Națională 2019

Înscrierea absolvenților clasei a VIII-a în vederea participării la Evaluarea Națională se face în perioadă 3-7 iunie 2019. Conform ordinului de ministru privind structură anului școlar 2018-2019, cursurile pentru clasă a VIII-a se vor încheia vineri, 7 iunie 2019.  
 

În perioada  3-7 iulie, absolvenții clasei a VIII-a și părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, vor completa opțiunile din fișele de înscriere pentru admiterea la liceu. Vor parcurge aceeași procedura și absolvenții clasei a VIII-a care doresc să fie admiși în licee din alt județ.  

Verificarea de către părinți și candidați a fișelor, corectarea greșelilor în bază de date computerizată și listarea fișelor corectate din calculator sunt prevăzute în intervalul 4 - 8 iulie.  

SUBIECTE ROMANA EVALUARE NATIONALA 2019. Ministerul Educației a publicat noile modele de subiecte la Evaluarea Națională 2019, pe site-ul oficial edu.ro. Subiectele nu conțin teste grilă, ci se respectă formatul anilor anteriori. Așadar, elevii de clasa a VIII, care susțin examenul de Bacalaureat în anul școlar 2018- 2019 nu vor avea de rezolvat cerințe tip-grilă, după ce Ministerul Educației a consultat reprezentanții sindicatelor, elevilor și ai părinților.

SUBIECTE ROMANA EVALUARE NATIONALA 2019. Modelele oficiale anunţate de EDU.ro. BAREME ROMANA CAPACITATE 2019

Calendar Evaluare Națională 2019


Prima probă scrisă din cadrul examenului va avea loc la Limbă Română, în data de 18 iunie.
Următoarea probă scrisă, la matematică, se va desfășura în data de 20 iunie, iar ultima, la limbă și literatură maternă-pentru elevii care au studiat această disciplină, este programată în data de 21 iunie.

Afișarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 25 iunie (până la oră 12:00), procedura urmată de înregistrarea contestațiilor, în intervalul orar 14:00-20:00.

Examenul se va încheia sâmbătă, 29 iunie, cu afișarea rezultatelor finale.

Înscriere Evaluare Națională 2019


Înscrierea absolvenților clasei a VIII-a în vederea participării la Evaluarea Națională se face în perioadă 3-7 iunie 2019. Conform ordinului de ministru privind structură anului școlar 2018-2019, cursurile pentru clasă a VIII-a se vor încheia vineri, 7 iunie 2019.

În perioada 3-7 iulie, absolvenții clasei a VIII-a și părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, vor completa opțiunile din fișele de înscriere pentru admiterea la liceu. Vor parcurge aceeași procedura și absolvenții clasei a VIII-a care doresc să fie admiși în licee din alt județ.

Verificarea de către părinți și candidați a fișelor, corectarea greșelilor în bază de date computerizată și listarea fișelor corectate din calculator sunt prevăzute în intervalul 4 - 8 iulie.

Bacalaureat 2019 edu.ro. Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, anunță schimbări la examenul maturității, oferind și câteva informații importante elevilor la început de an.

Bacalaureatul s-ar putea schimba, pentru a introduce un tip de BAC care să le dea acces elevilor la şcolile postliceale, a declarat din nou Ecaterina Andronescu.

Evaluare Națională 2019. Schimbări vor fi și la examenul de Evaluare Națională 2019. Ministrul Educației nu dorește să renunțe la repartizarea computerizată, dar noutatea ar fi o nouă evaluare pentru trecerea de la clasa a X-a la a XI-a. 

În ceea ce priveşte examenul de Bac, Andronescu a afirmat că va rămâne unul “naţional” pentru acces la universitate, “dar la liceele tehnologice, unde promovarea este mică, să gândim pentru absolvenţii lor un Bac diferenţiat. Cine vrea să se înscrie la unul naţional, dacă se simte în stare promovează Bac-ul naţional, are acces în universitate. Cine nu se simte în stare să susţină un bacalaureat naţional să susţină un bacalaureat tehnologic sau profesional şi să aibă acces doar în şcoala postliceală”.

Calendar Bac 2019. Calendarul probelor scrise

Prima probă scrisă este la Limba și Literatura Română Limbă va avea loc pe 1 iulie. Proba la Limba și Literatura maternă Eb) este programată pe 2 iulie, iar probă Ec)- probă obligatorie a profilului pe 3 iulie. 

Ultima probă scrisă, cea la alegere a profilului și specializării Ed) se va desfășura pe 4 iulie. 

Calendar Bac 2019. Când se afișează rezultatele

Afișarea primelor rezultate este programată pentru data de 8 iulie (până la oră 12.00) și va fi urmată de depunerea contestațiilor (orele 12.00 – 16.00).

Între 9 și 12 iulie vor fi soluționate contestațiile, în timp ce afișarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 13 iulie. 

Calendar Bacalaureat 2019. Sesiunea iunie-iulie

 Calendar Bacalaureat 2019, sesiunea iunie-iulie.

Pe scurt, iată calendarul examenelor de Bac, apropbate de Edu.ro. 

 • 3-4 iunie-evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limbă română 
 •  5-6 iunie-evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limbă maternă 
 •  7, 10, 11 iunie-evaluarea competențelor digitale 
 • 12-13 iunie-evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională. 
 •  1 iulie-probă scrisă la Limbă și literatură română  
 •  2 iulie- probă  scrisă la Limbă și literatură maternă 
 •  3 iulie-probă scrisă obligatorie a profilului  
 •  4 iulie- probă scrisă la alegere a profilului și specializării   
 •  8 iulie-afișarea primelor rezultate; depunerea contestațiilor 
 •  13 iulie-afișarea rezultatelor finale  

Calendar Bacalaureat 2019 Înscrieri

 Înscrierile pentru susținerea examenului în prima sesiune se fac în săptămâna 27-31 mai 2019. Cursurile pentru clasele a XII-a și a XIII-a se încheie vineri, 31 mai. 
   
 Înscrierile pentru susținerea examenului în prima sesiune se fac în săptămâna 27-31 mai 2019. Cursurile pentru clasele a XII-a și a XIII-a se încheie vineri, 31 mai. 

Bacalaureat 2019. A două sesiune de Bac

A doua sesiune de Bac sau Bacul din toamnă din anul școlar 2018-2019 are următoarea structură.

 
 • 15-19 iulie-înscrierea candidaților;  
 •  26 iulie-înscrierea candidaților care au promovat examenele de corigente;  
 •  21 august-limbă și literatură română-probă Ea)-probă scrisă;  
 •  22 august-limbă și literatură maternă-probă Eb)-probă scrisă;  
 •  23 august-probă obligatorie a profilului-probă Ec)-probă scrisă;  
 •  26 august-probă la alegere a profilului și specializării-probă Ed)-probă scrisă. 
 • SUBIECTE BACALAUREAT 2019 EDU.RO. "În acest an școlar nu se aplică nicio schimbare privind formatul variantelor de subiecte", a anunțat ministrul interimar al Educației, Rovana Plumb. Într-o declarație de presă susținută după consultarea reprezentanților elevilor, profesorilor și părinților, Plumb a declarat că elevii de clasa a VIII-a și de clasa a XII-a vor susține anul acesta examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat fără 40% subiecte tip test grilă.

   
  Sunt 181.000 de copii în clasa a VIII-a și 154.000 de elevi în clasa a XII-a care dau examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat, anul acesta, cu formatul subiectelor neschimbat, a anunțat ministrul interimar al Educației.

  "Educația reprezintă obiectivul prioritar al guvernului Dăncilă", a anunțat Rovana Plumb în deschiderea declarației de presă pe care a susținut-o de la pupitrul ministerului prioritar, care nu are ministru plin de 36 de zile.

  "Ca ministru interimar al educației, am solicitat consultări cu sindicatele din învățământul preuniversitar, cu federația asociațiilor de părinți, cu consiliul național al elevilor, cu cadrele diactice pentru a lua cea mai bună decizie în legătură cu modul în care elevii noștri vor trece cu bine examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat", a continuat Rovana Plumb.

  "Am ajuns la concluzia că, în timpul jocului, nu se schimbă regulile. De aceea, în acest an școlar nu se aplică nicio schimbare privind formatul variantelor de subiecte", a anunțat ministrul interimar al Educației.

  Sesiunea iunie-iulie 2019
  27 - 31 mai 2019    Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen
  31 mai 2019           Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/ a XIII-a
  3 - 4 iunie 2019      Evaluarea Competențelor lingvistice de comunicare orală în Limba română - proba A
  5 - 6 iunie 2019      Evaluarea Competențelor lingvistice de comunicare orală în Limba maternă - proba B
  7, 10* - 11 iunie 2019    Evaluarea Competențelor digitale - proba D
  12 - 13 iunie 2019  Evaluarea Competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională - proba C
  1 iulie 2019        Limba și literatura română - proba Ea) - probă scrisă
  2 iulie 2019        Limba și literatura maternă - proba Eb) - probă scrisă
  3 iulie 2019        Proba obligatorie a profilului - proba Ec) - probă scrisă
  4 iulie 2019        Proba la alegere a profilului și specializării - proba Ed) - probă scrisă
  8 iulie 2019        Afișarea rezultatelor (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 - 16:0)
  9-12 iulie 2019  Rezolvarea contestațiilor
  13 iulie 2019      Afișarea rezultatelor finale bacalaureat 2019, prima sesiune
   
   
  Sesiunea august-septembrie 2019

   

  15 - 19 iulie 2019    Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen
  26 iulie 2019           Înscrierea candidaților care au promovat examenele de corigențe
  21 august 2019    Limba și literatura română - proba Ea) - probă scrisă
  22 august 2019    Limba și literatura maternă - proba Eb) - probă scrisă
  23 august 2019    Proba obligatorie a profilului - proba Ec) - probă scrisă
  26 august 2019    Proba la alegere a profilului și specializării - proba Ed) - probă scrisă
  27, 28 august 2019    Evaluarea Competențelor lingvistice de comunicare orală în Limba română - proba A
  29 august 2019    Evaluarea Competențelor lingvistice de comunicare orală în Limba maternă - proba B
  30 august, 2 septembrie 2019    Evaluarea Competențelor digitale - proba D
  2-3 septembrie 2019        Evaluarea Competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională - proba C
  3 septembrie 2019            Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 - 16:00)
  3 - 6 septembrie 2019     Rezolvarea contestațiilor
  7 septembrie 2019            Afișarea rezultatelor finale la BAC 2019

Când începe școala la toamnă. Ce a decis Ministerul

Ministrul Educaţiei Naţionale Valentin Popa a aprobat, prin ordin, structura anului şcolar 2018-2019. Potrivit documentului, cursurile noului an şcolar încep luni, 10 septembrie şi însumează 168 de zile lucrătoare (34 de săptămâni).

Structura anului şcolar cuprinde semestrul I (10 septembrie 2018 – 1 februarie 2019) şi semestrul al II-lea (11 februarie 2019 – 14 iunie 2019).

Vacanţele elevilor din toate ciclurile de învăţământ sunt programate astfel: vacanţa de iarnă (22 decembrie 2018 – 13 ianuarie 2019), vacanţă intersemestrială (2 – 10 februarie 2019), vacanţa de primăvară (20 aprilie – 5 mai 2019) şi vacanţa de vară (15 iunie – 15 septembrie 2019).

Suplimentar, clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar beneficiază de vacanţă în săptămâna 27 octombrie – 4 noiembrie 2018.

Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie în data de 31 mai 2019, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 7 iunie 2019.

Programul naţional „Şcoala altfel” are o durată de 5 zile consecutive lucrătoare în timpul anului şcolar şi poate fi derulat în perioada 1 octombrie 2018 – 31 mai 2019, pe baza unei planificări ce rămâne la decizia şcolilor.

Desfăşurarea programului „Şcoala altfel” nu coincide cu perioada alocată susţinerii tezelor semestriale. Acestea vor avea loc, de regulă, la finalul semestrelor, după parcurgerea programei şcolare, cu cel puţin trei săptămâni înainte de finalul semestrului.

Etapele naţionale ale olimpiadelor şcolare se organizează, în general, în perioada vacanţei de primăvară, potrivit unui calendar specific.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
bacalaureat 2019 edu.ro evaluare nationala 2019 vacanţa de Paşte vacanţă elevi
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7785
RON
08 Dec
noapte -2 °
zi 7 °
Ultimele joburi adaugate
24 H