Când s-ar putea estompa creşterea cazurilor COVID în România. Ministrul Sănătăţii: „Dacă se respectă regulile, în două-trei săptămâni”

Ministrul Sănătății consideră că, dacă s-ar respecta regulile și după impunerea unor restricții, în două-trei săptămâni ar putea fi înregistrată o estompare a creșterii numărului de cazuri COVID.

RomaniaTV.net
15 oct. 2020, 15:54
Când s-ar putea estompa creşterea cazurilor COVID în România. Ministrul Sănătăţii: „Dacă se respectă regulile, în două-trei săptămâni”

”Aş căuta calea prin care noi toţi să respectăm nişte reguli şi să observăm că, după impunerea unor restricţii în contextul pandemic şi în contextul sărbătorilor religioase, în două – trei săptămâni să vedem o estompare a creşterii numărului de cazuri. În contextul fiecărei sărbători, putem întâlni respectări sau nerespectări de reguli. A căuta vinovaţi înseamnă a ne lua din timpul nostru şi a pierde un moment important în care putem gestiona o creştere a numărului de cazuri”, a declarat ministrul Sănătăţii.

De asemenea, Nelu Tătaru susține că există o transmitere comunitară accentuată în 11 județe din țară și în Capitală. Ministrul Sănătății a adăugat faptul că speră ca niciun oraș să nu riște să ajungă ca și Suceava.

„Rămâne ca evaluarea anchetelor să ne dea şi măsura izolării, a carantinării şi în viitorul de 10 – 14 zile să vedem dacă aceste măsuri restrictive luate vor duce la o scădere a numărului de cazuri noi prin scăderea transmiterii. Sper ca niciun oraş să nu rişte să ajungă ca şi Suceava. Sper să fi învăţat fiecare dintre noi din ceea ce a însemnat Suceava. Această pandemie nu se tranşează în spital, ci prin respectarea unor reguli de către fiecare dintre noi. Au fost controale inclusiv în ministere, spitale şi DSP-uri, pentru că au fost focare şi în spitale şi DSP-uri. Şi atunci, regula trebuie să fie una pentru toţi, precauţie, purtarea măştii, distanţarea fizică dintre persoane”, a detaliat Nelu Tătaru.