Când se mănâncă, de fapt, desertul. Greşeala pe care o fac toţi românii

Când se mănâncă, de fapt, desertul. Oamenii, în special românii, sunt obişnuiţi să lase dulce abia la final, după ce mănâncă cele două feluri de mâncare. Ei bine, este greşit acest lucru, spune nutriţionistul Virgiliu Stroescu.

07 aug. 2022, 12:00
Când se mănâncă, de fapt, desertul. Greşeala pe care o fac toţi românii
Când se mănâncă, de fapt, desertul

Când se mănâncă, de fapt, desertul. Medicul Virgiliu Stroescu recomandă ca dulciurile și fructele să fie consumate înainte de orice masă. Dacă vom mânca ceva după zahăr, este perfect. Totodată, ne va face să mâncăm o cantitate mai mică de hrană.

Când se mănâncă, de fapt, desertul

Studiile au demonstrat că dulciurile consumate înainte de masă nu ne vor mai afecta așa rău. Există posibilitatea de fermentare a zahărului în stomac și se produc gaze.

Tot ce-i dulce, înainte de masă. De ce? Că se va duce. Nimic dulce la sfârșitul mesei. Mustul se face vin pentru că fermentează. Stomacul neavând frigider și calorifer 37 de grade, tot ce e dulce în stomac va fermenta.

Începem să ne dăm „aere” pe sus și jos fiindcă e presiune mare. Ea nu are unde să se ducă. În momentul în care nu mâncăm nimic dulce, n-ai presiune și atunci înainte de masă să mănânci dulciuri.

Am fost la o familie în urmă cu două zile și mă întreabă de un pahar de compot. Îi zic „da”, dar la început, Mă întreabă de ce. La sfârșit după toată mâncarea să pui și compot, te-ai ars. Fructele tot la început. Mulți spun să nu știu cum să mănânce, le spun eu acum. Vii la masă să mâncăm un măr. Acel măr va reduce mâncare, că are un volum. Astfel că prima dată e mărul”, a declarat medicul Virgiliu Stroescu, la o emisiune TV.

Citeşte şi: Cum să slăbești simplu și rapid. Strategia nutriționistului Mihaela Bilic

Fructul cel mai indicat pentru consum în zilele caniculare

Pepenele verde, spun nutriționiștii, nu ar trebui să lipsească din alimentația noastră pe perioara verii. Cantitatea mare de apă pe care o conține ne ajută să ne hidratăm, să ne săturăm cu calorii puține la o gustare, dar și să ne răcorim.

Vara, rutina zilnică devine ușor mai flexibilă, iar obiceiurile noastre alimentare suferă câteva modificări, perfect scuzabile. Menținerea unei diete sănătoase în timpul verii poate părea o provocare, deoarece există atât de multe ”tentații”.

Însă, pentru a avea grijă de sănătate și pentru a rămâne în formă, ne putem baza pe fructele și legumele de sezon, care sunt accesibile și totodată pline de nutrienți și gust. Optați pentru alimente neprocesate și preparate ușoare și, de asemenea, pentru băuturi fără adaos suplimentar de zahăr. Dacă reușim să respectăm câteva reguli alimentare simple și să ne hidratăm corespunzător, nu mai râmâne decât să ne bucurăm de vară”, a declarat dr. Corina Zugravu, medic primar în igiena alimentației și nutriție, într-un comunicat remis presei.