Ce alimente pot fi consumate după data de expirare – răspunsul unui nutriţionist

Nutriționistul Nata Goncear spune că este sigur consumul unor alimente conservate după termenul de expirare, dar le adresează câteva sfaturi celor care se încumetă să facă acest lucru.

18 iun. 2022, 17:22
Ce alimente pot fi consumate după data de expirare – răspunsul unui nutriţionist

Pentru un consum sigur, în categoria de consum după termenul afişat pe ambalaj intră doar alimente cu termen lung de valabilitate. Unele produse expirate pot fi consumate fără să vă faceți griji cu privire la toxiinfecţie alimentară. Nutriționistul Nata Goncear spune că perioada de valabilitate minimă a alimentelor și perioada în care acestea pot fi consumate diferă uneori foarte mult.

Ea a avertizat că pâinea mucegăită, carnea – chiar și cea cu un miros vag de vechi, produsele lactate acre sau dulciurile care au pe suprafaţa lor cu un uşor strat albicios, ar trebui să fie imediat excluse din dieta ta. Astfel de alimente pot otrăvi organismul chiar și în cazul tratamentului termic secundar. Potrivit expertului, doar produsele cu termen lung de valabilitate sunt încă posibile după termenul de valabilitate.

Citeşte şi Gândaci și alimente expirate la mai multe patiserii din Capitală! ANPC a dat amenzi colosale

Acestea includ pastele, bomboane de caramel, conserve (dar, atenţie, recipientele în care se află nu trebuie să fie umflate), mierea, alimentele congelate, cerealele și ouăle”, a mai spus specialistul.

În orice caz, dacă există dorința de a consuma alimente expirate, atunci în primul rând ar trebui să acordați atenție aspectului acestora, avertizează Goncear. În caz contrar, crește riscul de a dezvolta o intoxicaţie severă.

Citeşte şi Mihaela Bilic spulberă mitul produselor expirate. Dezvăluirea neașteptată făcută de nutriționist!