Când se plantează căpșunile. Data la care se pun răsadurile în pământ, de fapt. Mulți români nu știu asta

Primăvara a venit, iar gospodarii știu că urmează perioada în care trebuie să se apuce de plantat. În cazul în care vrei să ai căpșuni în grădina ta, rămâi aici și află când trebuie să plantezi fructele copilăriei!

04 mart. 2024, 10:53
Când se plantează căpșunile. Data la care se pun răsadurile în pământ, de fapt. Mulți români nu știu asta

A venit oficial primăvara, iar cele mai multe gospodine sunt nerăbdătoare să se apuce de plantat. Ei bine, în cazul în care și tu ești pregătit să plantezi căpșuni în grădina ta, noi îți spunem ce trebuie să faci pentru a avea o recoltă bogată în acest an.

Citește și Cine este tânărul fermier care şi-a deschis o fermă după ce s-a întors din străinătate. Soiul de varză pe care-l cultivă rezistă mult timp după recoltare

Căpșunile sunt printre preferatele românilor, mai ales pentru că gustul lor este dulce cu o aromă deosebită. Ele pot fi mâncate simple, cu zahăr sau introduse în tot felul de rețete.

Mai mult decât atât, este bine știut și faptul că valoarea nutrițională a căpșunilor este excelentă pentru organism.

De altfel, aceste plante pot fi puse în pământ aproape în orice loc și nici nu sunt foarte pretențioase și nici nu prezintă rădăcini foarte adânci.

Potrivit specialiștilor, când vine vorba despre fertilizarea acestor plante, trebuie să știi că hrănirea căpșunilor pentru o creștere uniformă și echilibrată este esențială pentru a te bucura de o recoltă bogată.

În acest fel indiferent de soiul pe care alegi să îl pui în pământ, fertilizarea trebuie să înceapă înainte de plantare.

De asemenea, în cazul căpșunilor se folosește mult azot pentru a se dezvolta, așa că este important să le pui într-un sol ușor acid, bogat și bine drenat.

De altfel, există mai multe metode de fertilizare a solului.

Ce se recomandă după fertilizarea solului înainte de plantare

Însă, trebuie să ții minte că trebuie să uzi mai întâi patul de plantare, iar apoi să folosești o cutie sau un furtun pentru a distribui uniform un îngrășământ pe bază de apă.

În continuare, aplică amestecul cât mai aproape de nivelul solului și hrănește plantele, după plantare, devreme dimineața.

Potrivit experților în grădinărit, în cazul în care vei aplica îngrășământul în primele ore ale dimineții, vei permite frunzelor să se usuce înainte ca temperaturile să crească.

Citește și Mămăliga românească în pericol. Românii cultivă sorg în loc de porumb

Așadar, după fertilizarea solului înainte de plantare, se recomandă repetarea metodei la mijlocul procesului de recoltare, apoi în anii următori primăvara, potrivit Playtech.ro.