Când se pot vaccina împotriva coronavirusului cei care s-au vaccinat anti-HPV. Adrian Streinu-Cercel, precizări importante

Adrian Streinu-Cercel a explicat când este bine ca cei care şi-au făcut vaccinul anti-HPV să se vaccineze împotriva coronavirusului. De asemenea, medicul a mai spus dacă este util sau nu ca o persoană să-şi testeze anticorpii înainte să se vaccineze anti-covid.

31 aug. 2021, 15:03
Când se pot vaccina împotriva coronavirusului cei care s-au vaccinat anti-HPV. Adrian Streinu-Cercel, precizări importante

Când se pot vaccina împotriva coronavirusului cei care s-au vaccinat anti-HPV. Adrian Streinu-Cercel a declarat că vaccinul anti-covid se poate face la două săptămâni după vaccinul împotriva HPV.

Când se pot vaccina împotriva coronavirusului cei care s-au vaccinat anti-HPV

”Sigur că toți copiii sau persoanele care s-au vaccinat sau urmează să își facă vaccinul împotriva HPV pot face și vaccinul împotriva SARS-Cov2. Pot face la două săptămâni de la prima doză de  vaccin HPV. În mod normal, la două săptămâni de la administrarea unui vaccin poate fi făcut altul. E valabil și pentru băieți și pentru fete”, a declarat prof. dr. Streinu-Cercel, potrivit gândul.ro. 

Potrivit statisticilor din ultimii doi ani, România se afla pe primul loc în Europa la numărul deceselor cauzate de cancerul de col uterin, în ciuda faptului că leziunile pre-canceroase din colul uterin se pot detecta uşor la un examen Papanicolau, care este decontat de casa de asigurări.

Vaccinarea HPV este în prezent decontată de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi se face între 12 şi 14 ani. În acest perioadă, s-a constatat că răspunsul sistemului imunitar este cel mai bun, iar vaccinul protejează timp de 20 de ani.

Medicii de specialitate au explicat în numeroase declarații publice că și pacientele infectate cu tulpinile 16 și 18 se pot imuniza în fața HPV, ele fiind considerate înalt oncogene.

Citeşte şi Nicuşor Dan nu este vaccinat şi recunoaşte că a ţinut secret informaţia: „Nu am vrut să parazitez discuţia publică”

Adrian Streinu-Cercel, despre cei care vor să-și testeze anticorpii înainte de a se vaccina: „Pierd vremea!”

De asemenea, medicul a mai explicat dacă este bine ca cei care se vaccinează împotriva coronavirusului să-şi testeze înainte anticorpii.

“Pierd vremea. Pentru că nu are semnificație dacă au trecut prin boală sau nu. Dacă au trecut prin boală, își consolidează anticorpii și e foarte bine, dacă nu, sunt mult mai protejați împotriva acestei boli. Este simplu. Repet, pierd vremea!”, a explicat medicul.

Numărul total al persoanelor vaccinate cu prima doză este de 5.242.188, iar al celor vaccinate cu schema completă este de 5.124.998. Cu toate acestea, numărul cazurilor noi de Covid 19 creşte în fiecare zi.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat marţi 1.313 noi cazuri de infectare cu coronavirus. În ultimele 24 de ore, 31 de persoane au decedat. La ATI sunt internaţi 291 de pacienţi cu COVID-19, numărul lor fiind în creştere.

Citeşte şi Valeriu Gheorghiţă: Persoanele infectate cu Covid, dar vaccinate, ar putea sta mai puţin în carantină