Când se reia transportul internaţional de persoane cu microbuzul. Marcel Vela a sunat o româncă pentru a-i da răspunsul

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a sunat, vineri, o femeie din Petroşani pentru a-i răspunde la mai multe întrebări pe care aceasta i le-a adresat pe Facebook. Femeia lucrează ca îngrijitoare în Germania şi a vrut să ştie când se va relua traficul internaţional de persoane cu microbuzul şi dacă angajatele care revin din Germania trebuie să mai stea în carantină instituţionalizată.

RomaniaTV.net
16 mai 2020, 05:18
Când se reia transportul internaţional de persoane cu microbuzul. Marcel Vela a sunat o româncă pentru a-i da răspunsul

Ministrul şi-a rugat secretara să-i facă legătura, iar discuţia a fost înregistrată, femeia fiind anunţată că apelul este filmat şi va fi postat pe Facebook.

Femeia voia să ştie când va fi reluat traficul internaţional de persoane cu microbuzul şi dacă angajatele care revin din Germania trebuie să mai stea în carantină instituţionalizată.

Marcel Vela i-a explicat femeii, că deja s-a rezolvat problema transportului de îngrijitoare de persoane către Austria, cu trenul, şi a precizat că va analiza şi varianta transportului către Germania.

„Evident că putem analiza şi varianta pe Germania. Până în Germania nu am avut curse deschise, având în vedere că se afla în zona catalogată de către INSP zona roşie”, i-a spus ministrul Vela, care a precizat că transportul internaţional de persoane ar putea fi reluat „probabil în a doua etapă de relaxare”.

Citeşte şi: Marcel Vela: Bătălia cu noul coronavirus nu a fost câştigată. Momentul victoriei depinde de noi

„Să vedem, să măsurăm ce se întâmplă după două săptămâni în această stare de alertă. Epidemiologi vor analiza şi vă voi da un răspuns şi cu privire la transportul cu microbuzul”, a mai precizat Vela.