Când se termină războiul. Oficial de la Kiev: „Mai poate dura 2-6 luni”. Ucraina nu va face concesii Rusiei

Războiul din Ucraina ar mai putea dura cel mult jumătate de an, este de părere consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak, citat de dpa.

04 iun. 2022, 13:39
Când se termină războiul. Oficial de la Kiev: „Mai poate dura 2-6 luni”. Ucraina nu va face concesii Rusiei

Când se termină războiul. Podoliak îşi bazează predicţia pe mai multe aspecte. În opinia sa, unul dintre principalii factori ai încetării războiului îl reprezintă capacitatea stocurilor de armament. Un alt factor hotărâtor este felul în care dispoziţia s-ar putea schimba în Europa, Ucraina şi Rusia.

Acesta (războiul – n.r.) s-ar putea prelungi între două şi până la şase luni„, a declarat vineri seară Podoliak într-un interviu oferit portalului rus de opoziţie Medusa.

Când se termină războiul. Ucraina nu este dispusă să facă nicio concesie Rusiei

Podoliak mai spune că sunt posibile negocieri între cele două ţări, dar doar dacă situaţia pe teren se va schimba şi Rusia nu îşi va mai impune condiţiile. Consilierul prezidenţial ucrainean a avertizat că eventuale concesii teritoriale făcute Rusiei nu vor duce la restabilirea păcii.

Citeste si BBC: Unii soldaţi ruşi refuză să mai lupte în Ucraina: „Sunt şocat de armata noastră”

În acelaşi interviu, Podoliak a estimat pierderile Rusiei la circa 80.000 de oameni până în acest moment. Totodată, acesta a ţinut să precizeze faptul că, după un început dezastruos pentru Moscova, cu până la 1.000 de decese pe zi, pierderile actuale ale trupelor ruse şi ucrainene sunt „comparabile”.

Citeste si Joe Biden: Revine Ucrainei decizia de a ceda sau nu teritorii