Când se va produce eradicarea rasei umane. Un nou „supercontinent” ar putea aduce sfârşitul omenirii şi a mamiferelor

Formarea unui nou „supercontinent” ar putea distruge rasa umană și mamiferele în următorii 250 de milioane de ani, prognozează cercetătorii, conform CNN.

28 sept. 2023, 12:05
Când se va produce eradicarea rasei umane. Un nou „supercontinent” ar putea aduce sfârşitul omenirii şi a mamiferelor

Folosind primele modele climatice supercomputerizate, oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Bristol, Marea Britanie, prevăd eradicarea rasei umane din cauza extremelor climatice. Acest lucru se va întâmpla după ce continentele vor fuziona pentru a forma un supercontinent care se va numi „Pangea Ultima”, în aproximativ 250 de milioane de ani.

Aceştia au constatat că va fi extrem de cald, uscat şi practic de nelocuit pentru oameni şi mamifere, care nu sunt suficient de evoluate pentru a face faţă expunerii prelungite la căldură excesivă.

Citește și Încălzirea globală, un fenomen tot mai grav. Expert climatolog, avertisment îngrijorător: „Echilibrul a fost deja dat peste cap. Avem probleme cu valurile de căldură, cu secetele”

Eradicarea rasei umane! Temperaturile extreme vor ajunge și la 70 de grade Celsius

„Temperaturile răspândite între 40 și 50 de grade Celsius (104 și 122 de grade Fahrenheit) și extreme zilnice chiar mai mari, agravate de niveluri ridicate de umiditate, ne-ar pecetlui în cele din urmă soarta. Oamenii – împreună cu multe alte specii – ar fi eradicați din cauza incapacității lor de a-și regla temperature internă prin transpirație, răcindu-și corpurile

”, a spus Alexander Farnsworth, asociat principal de cercetare la Universitatea din Bristol și autor principal al studiului.

Căldura crescută ar crea un mediu fără surse de hrană sau apă pentru mamifere, spune Farnsworth.

Deşi există mari incertitudini atunci când se fac previziuni atât de îndepărtate în viitor, cercetătorii au picat de acord că imaginea pare „foarte sumbră”, cu doar 8% până la 16% din terenul de pe supercontinent locuibil pentru mamifere.

Supercontinentul ar crea efectiv o triplă lovitură care ar cuprinde efectul de continentalitate, un soare mai fierbinte şi mai mult CO2 în atmosferă„, a declarat Alexander Farnsworth.

Citește și Profeția lui Isaac Newton legată de sfârșitul lumii, descoperită după secole. Cât mai are de trăit omenirea

Schimbările climatice sunt pe cale să transforme viața pe Pământ, miliarde de oameni și alte specii urmând să ajungă în puncte în care nu se mai pot adapta decât dacă încălzirea globală este încetinită dramatic, potrivit unui al ONU, publicat anul trecut.

Ultima extincție în masă a avut loc acum aproximativ 66 de milioane de ani, când un asteroid s-a izbit de Pământ și a ucis dinozaurii eradicând viaţa de pe planetă.