Când se va termina pandemia de Covid-19. Anunţul lui Răzvan Cherecheş

Răzvan Cherecheş, expertul în sănătate publică, a declarat că redeschiderea şcolilor a dus la răspândirea Covid-19. Acesta susţine că şcolile nu ar fi trebuit să fie redeschise după Sărbători, fără teste!

06 ian. 2022, 16:22
Când se va termina pandemia de Covid-19. Anunţul lui Răzvan Cherecheş

Când se va termina pandemia de Covid-19. Răzvan Cherecheş a mai spus că vânzatorii, medicii, poliţişii şi profesorii ar trebui vaccinaţi obligatoriu.

Când se va termina pandemia de Covid-19. Anunţul lui Răzvan Cherecheş

„Până la finalul lunii ianuarie, secţiile de Terapie Intensivă vor ajunge să fie complet pline. Suntem în creştere exponenţială! Luni, 3 ianuarie, copiii au mers la şcoală. În momentul respectiv, practic a început să se difuzeze virusul, chiar şi în familiile celor care nu au mers la petreceri sau au mers şi au avut grijă. Din acel moment a urmat perioada de incubaţie şi, cam în două săptămâni vom începe să vedem creşterea persoanelor pe Terapie Intensivă şi, la finalul lunii, vom începe să vedem decese care sunt legate de deschiderea şcolii”, a spus Răzvan Cherecheş la Antena 3.

Răzvan Cherecheş, avertisment privind efectul valului Omicron asupra sistemului de sănătate: „Ar putea fi devastator”

Expertul a comentat şi introducerea certificatului COVID-19: „Este o măsură excesivă, ţinând cont de faptul că este condiţionat fie de o vaccinare care o măsură opţională, fie de testare periodică, respectiv rezulat negativ. Un pas normal ar fi fost să se introducă vaccinarea obligatorie pentru angajaţii din sistemul public, medical, educaţional, sistemul Ministerului de Interne, care interacţionează zilnic cu sute de persoane şi care sunt la risc. Am introdus restricţii bazate pe certificat verde, cum avem acum, în mall-uri, în spaţii publice după o anumită oră seara, dar care trebuie să fie aplicate corespunzător. În acest moment pot intra, cu acelaşi certificat verde, 50 de persoane, într-un mall, unul după altul, pur şi simplu trimiţând poza unul altuia!”.

Răzvan Cherecheș, critici aprige la adresa ministrului Rafila din cauza măsurilor „iresponsabile şi populiste”: „Românii care vor muri în ianuarie vor muri din cauza măsurilor luate acum, în decembrie”

„Presupunând că nu mai apare o altă tulpină, e foarte posibil ca acesta să fie ultimul mare val. Rata de vaccinare va începe să crească în perioada următoare. Combinat acest lucru cu cei care vor trece prin infecţie, din cauza ratei mare de infencţiozitate a tulpinei Omicron, e foarte posibil ca peste vară, clar se va calma situaţia, dar în toamna viitoare, când vom avea următorul val, s-ar putea să fie un val suficient de mic, astfel încât să nu mai fie nevoie de restricţii”, a mai declarat Răzvan Cherecheş.