Când şi cum să răspunzi la mesajele persoanei de care te-ai îndrăgostit? Dacă faci asta, o cucereşti SIGUR

Orice îndrăgostit trece prin faza aia în care nu ştie cum şi când ar trebui să trimită mesaje iubitului sau iubitei, de teama de a nu fi prea insistent sau, din contră, de a nu părea prea dezinteresat. Dar există, de fapt, un răspuns legat de cât trebuie să aştepţi înainte de a răspunde la un mesaj de la persoana de care te-ai îndrăgostit.

RomaniaTV.net
30 mai 2016, 16:28
Când şi cum să răspunzi la mesajele persoanei de care te-ai îndrăgostit? Dacă faci asta, o cucereşti SIGUR

Daniel Post Senning, autorul cărţii „Manners in a Digital World”, a dezvăluit pentru Tech Insider cât ar trebui să aştepţi înainte de a răspunde la un SMS sau un mesaj pe WhatsApp sau Messenger de la persoana de care te-ai îndrăgosit.

Daniel lucrează pentru Emily Post Institute, care publică ghiduri de etichetă încă din anii 1940. Regula generală a lui Senning este să răspunzi la mesajul primit într-un interval cuprins între una şi trei ore.

„Dacă cineva te atrage, nu te juca cu mintea acelei persoane”, recomandă autorul.

Totuşi, timpul potrivit pentru a răspunde la un mesaj depinde de un set de aşteptări emoţionale mutuale. Cu cât te vezi mai des cu cineva, cu atât mai mult acea persoană se aşteaptă să răspunzi mai repede. În schimb, dacă abia ai început să te întâlneşti cu cineva nu ar trebui să te aştepţi un răspuns imediat. Dar dacă te vezi cu cineva de câteva luni sau un an, răspunsul ar trebui să vină în mai puţin de o oră.

Totuşi, aceste reguli nu sunt bătute în cuie „dacă simţi că este persoana potrivită pentru tine”.