Când va afla Simona Halep verdictul final în scandalul de dopaj. Sportiva şi-a reluat antrenamentele

Simona Halep a fost suspendată provizoriu după ce a a fost depistată pozitiv la roxadustat în urma unui control anti-doping desfășurat la New York, după turul I de la US Open 2022.

31 oct. 2022, 15:37
Când va afla Simona Halep verdictul final în scandalul de dopaj. Sportiva şi-a reluat antrenamentele
Când va afla Simona Halep verdictul final în scandalul de dopaj. Sportiva şi-a reluat antrenamentele / SURSA FOTO: Facebook Doi Fotografi

Când va afla Simona Halep verdictul final în scandalul de dopaj. Cel mai probabil, o decizie finală în cazul fostului lider WTA va fi luată abia la anul, când Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne va da verdictul. Până atunci, Simona Halep nu poate juca într-un meci oficial.

Citeşte şi: Răsturnare de situaţie în cazul Simonei Halep. Anunţ de ultimă oră de la TAS

În ciuda suspendării provizorii, Simona Halep şi-a reluat pregătirea, deocamdată în sala de forţă. Românca va participa la o competiţie demonstrativă în Africa de Sud, programată în luna noiembrie, și ar putea juca la Johannesburg.

Citeşte şi: Câţi bani trebuie să dea înapoi Simona Halep pentru că s-a dopat. Ce a decis Federaţia Internaţională de Tenis

Simona Halep riscă până la patru ani de suspendare!

Potrivit ANAD, roxadustat este o „substanţă nespecifică”, iar Simona Halep nu poate primi o suspendare mai mică de 12 luni, indiferent care sunt circumstanțele atenuante. Dacă se dovedeşte încălcarea intenţionată a listei interzise impuse de Agenția Mondială Antidoping (WADA), perioada de suspendare este de patrru ani. Un detaliu care nu este în favoarea Simonei Halep este următorul: un caz care implică o substanță nespecifică (precum este roxadustat) este presupus intenționat, cu excepția cazului în care sportivul sau altă persoană poate stabili că nu a fost intenționat.