Când va avea loc Congresul PSD? Romaşcanu: Cât de curând. Aşteptăm să se termine starea de alertă şi vom decide

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, spune că Congresul formaţiunii politice ar putea avea loc cât de curând, social-democraţii urmând să aştepte să se termine starea de alertă şi apoi să decidă în legătură cu alegerile pentru conducerea PSD.

RomaniaTV.net
28 mai 2020, 14:08
Când va avea loc Congresul PSD? Romaşcanu: Cât de curând. Aşteptăm să se termine starea de alertă şi vom decide
Lucian Romaşcanu a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută după şedinţa Biroului Permanent, când va avea loc Congresul partidului. 
 
„Cât de curând, toţi colegii au fost de acord că o dată cât mai apropiată în timp este de dorit, aşteptăm să se termine starea de alertă şi în funcţie de ce se va întâmpla, vom decide când şi cum vom ţine acest congres”, a spus purtătorul de cuvânt al social-democraţilor. 
 
Întrebat dacă, în cazul în care Guvernul va dori prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, PSD o va vota în Parlament, Lucian Romaşcanu a răspuns: „Deocamdată nu s-a luat o decizie politică privind un eventual vot pentru prelungire, dar dacă starea de alertă este mai mult pentru clientela politică a PNL-ului şi mai puţin pentru oameni, atunci lucrurile devin destul de limpezi”.
 
Congresul PSD a fost stabilit iniţial pentru 29 februarie, dar a fost amânat din cauza pandemiei. Singurul candidat la funcţia de preşedinte a fost atunci Marcel Ciolacu, actualul lider interimar al PSD.