Când va fi înmormântat Alexandru Arşinel. Familia a dat detalii despre ceremonia funerară

Trupul neînsuflețit al marelui actor a fost depus vineri la Teatrul de Revistă Constantin Tănase, acolo unde Alexandru Arșinel a jucat mai bine de jumătate de secol. Marii actori și toți cei care l-au iubit sunt așteptați să vină să își ia rămas bun.

30 sept. 2022, 14:58
Când va fi înmormântat Alexandru Arşinel. Familia a dat detalii despre ceremonia funerară

Alexandru Arșinel a murit joi, la vârsta de 83 de ani, în Spitalul Universitar. Actorul era internat aici, în secţia de Terapie Intensivă, de circa două săptămâni din cauza unor complicaţii apărute în urma imobilizării sale la pat.

Trupul neînsuflețit al marelui actor a fost depus vineri la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”, acolo unde Alexandru Arșinel a jucat mai bine de jumătate de secol.

Citeşte şi: Ultima dorinţă a lui Alexandru Arşinel. „Despre mine, peste ani și ani, aș vrea să se știe un singur lucru!” VIDEO

Bogdan Arșinel, unul dintre fiii actorului, a dat detalii despre înmormântarea maestrului.

„Va sta până mâine la prânz (la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” n.red.). Mâine va fi depus la Capela Bellu, iar înmormântarea va avea loc duminică, la ora 12, la Cimitirul Bellu”, a declarat Bogdan Arșinel, unul dintre fiii actorului, pentru fanatik.ro.

Citeşte şi: Necrologul lui Alexandru Arşinel în viziunea lui Cristian Tudor Popescu: „Arta ortului: Arşinel a demisionat din viaţă după ce s-a legat cu lanţuri de scaunul de director, în care voia să putrezească”

Cu mai bine de o lună înainte să moară, Alexandru Arşinel fusese internat la Institutul Clinic Funeni, în secţia de ATI, din cauza mai multor probleme de sănătate. Ulterior, actorul a fost internat într-un cămin de vârstnici, în apropiere de București, unde sunt tratate persoanele care se confruntă cu probleme locomotorii, apoi a fost luat acasă de familie. Înrăutăţirea stării de sănătate l-a determinat pe fiul lui să-l interneze din nou, de acestă dată la Spitalul Universitar din Bucureşti, unde a şi murit.

Anul trecut, Alexandru Arşinel fusese operat pe inimă, iar în urmă cu 9 ani fusese supus unui transplant renal. Marele actor sufere, de asemenea, de diabet zaharat şi ar fi avut probleme legate de tensiunea arterială, recent suferind şi o intervenție chirurgicală pe inimă.