Pașaportul de vaccinare în Europa ar putea fi disponibil în trei luni! Angela Merkel a făcut anunțul

Cancelarul german Angela Merkel a anunțat cu proximitate momentul de la care vor fi disponibile certificatele digitale de vaccinare care vor permite turiștilor să călătorească în Europa.

26 feb. 2021, 08:32
Pașaportul de vaccinare în Europa ar putea fi disponibil în trei luni! Angela Merkel a făcut anunțul

Când va fi introdus pașaportul de vaccinare în Europa. Cancelarul german Angela Merkel a anunțat, joi seară, care va fi momentul aproximativ de la care vor fi disponibile certificatele digitale de vaccinare ce vor permite oamenilor să călătorească în Europa, în ciuda pandemiei de coronaviurs.

”Toată lumea a fost de acord că avem nevoie de un certificat digital de vaccinare”, a afirmat Merkel într-o conferinţă de presă, susţinută după un summit virtual al Uniunii Europene. Aceasta a adăugat că Comisia Europeană va avea nevoie de aproximativ trei săptămâni pentru a crea baza tehnică pentru astfel de documente.

Citește și: Franţa introduce controale la frontiera cu Germania. Tulpina sud-africană face ravagii în estul ţării

Când va fi introdus pașaportul de vaccinare în Europa. Liderii Europene au discutat joi despre emiterea acestor documente pentru cetățenii statelor membre care s-au vaccinat împotriva COVID.  Întâlnirea a fost convocată pe fondul presiunilor făcute de mai multe țări din sudul Uniunii, care depind puternic de turism și care sunt disperate să salveze sezonul turistic de vară.

Înaintea summit-ului, cancelarul austriac Sebastian Kurz a avertizat că dacă Uniunea nu se poate pune de acord asupra beneficiilor pentru persoanele vaccinate, care au fost testate ori au dobândit imunitate în urma infecţiei cu noul coronavirus, atunci Austria şi alte state membre care împărtăşesc aceeaşi opinie vor merge mai departe cu astfel de măsuri.

Angela Merkel are un plan în trei puncte pentru ridicarea restricţiilor

Cancelarul german Angela Merkel a propus un plan în trei etape pentru ridicarea restricţiilor, legate de intensificarea activităţii de testare la COVID-19, a declarat şefa executivului de la Berlin într-o reuniune a conducerii Uniunii Creştin-Democrate (CDU).

Citește și: Numărul de cazuri de coronavirus creşte îngrijorător. Germania are cel mai mare număr de infecţii din ultimele trei săptămâni

Angela Merkel doreşte să redeschidă părţi ale societăţii începând cu extinderea numărului de contacte personale, urmată de şcoli şi colegii vocaţionale şi, în a treia fază, de activităţi sportive, restaurante şi cultură, potrivit participanţilor la reuniune, citaţi de Reuters.

Germania a extins până la 7 martie restricţiile pentru limitarea răspândirii COVID-19, dar şcolile elementare şi creşele din 10 landuri au început reluarea activităţii, iar saloanele de cosmetică se vor redeschide săptămâna viitoare.