Numărul de cazuri de coronavirus creşte îngrijorător. Germania are cel mai mare număr de infecţii din ultimele trei săptămâni, Ucraina a raportat un salt de 40% într-o singură zi

Ucraina a înregistrat un salt cu aproape 40% a noilor cazuri de contaminare cu SARS-CoV-2 în cursul ultimelor 24 de ore, a declarat joi ministrul ucrainean al sănătăţii Maksim Stepanov, chiar în timp ce autorităţile au demarat campania de vaccinare împotriva COVID-19.

25 feb. 2021, 11:40
Numărul de cazuri de coronavirus creşte îngrijorător. Germania are cel mai mare număr de infecţii din ultimele trei săptămâni, Ucraina a raportat un salt de 40% într-o singură zi

Un total de 8.147 de cazuri de infecţii cu SARS-CoV-2 au fost raportate joi dimineaţă de autorităţile de la Kiev, cea mai ridicată cifră de la mijlocul lunii ianuarie, când numărul de cazuri noi era de 8.199, a postat Maksim Stepanov pe Facebook. Miercuri autorităţile ucrainene anunţaseră 5.850 de noi cazuri de contaminări cu noul coronavirus.

Numărul de cazuri de infecţii cu SARS-CoV-2 a crescut în Ucraina după o perioadă de acalmie în timpul unei carantine stricte instituite la începutul anului. Guvernul a înfiinţat spitale mobile în vestul ţării pentru a face faţa unei creşteri puternice a cazurilor de infecţii în regiunea Ivano-Frankivsk.

Ucraina a început miercuri campania de vaccinare împotriva COVID-19: primii 159 de lucrători medicali au primit prima doză de vaccin AstraZeneca, din care primul lot a sosit marţi în Ucraina din India.

Citeşte şi CTP: „Dacă nu eram în UE, de unde un anumit partid a vrut să ne scoată, luam vaccinuri de pe jos acum, ca Ucraina şi Moldova”

Totodată, Germania a raportat joi 11.869 de noi cazuri de infecţie cu noul coronavirus şi 385 de morţi, fiind cel mai mare număr de infecţii zilnice raportat în ţară din data de 4 februarie. Autoritățile sperăca situaţia să se îmbunătăţească până săptămâna viitoare, altfel va fi greu să fie respectat graficul relaxării restricţiilor anunţat de cancelarul Angela Merkel, cu punct de plecare în data de 7 martie, după cum scrie forexlive.com.

Citeşte şi Germania se află în al treilea val al pandemiei de coronavirus. UE cere ridicarea restricţiilor de la graniţe