Când vin pensiile în aprilie. Vești bune pentru pensionari înainte de Paște

La fel ca voucherele pentru alimente, pensiile vor fi virate pe carduri și vor ajunge la pensionari în prima parte din aprilie, a anunțat ministrul Muncii, Marius Budăi.

06 apr. 2023, 15:13
Când vin pensiile în aprilie. Vești bune pentru pensionari înainte de Paște

Pensiile vor ajunge la pensionari mai devreme în aprilie pentru a permite oamenilor să se pregătească pentru Paște.

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, a explicat când vor intra pensiile în luna aprilie. De obicei, poștașii livrează pensiile la domiciliul beneficiarilor în perioada 1-15 a fiecărei luni. Luna aceasta, poștașii vor livra pensiile la domiciliul beneficiarilor până în data de 11 aprilie 2023, a spus Marius Budăi, pentru bugetul.ro.

Citește și: Cea mai scumpă masă de Paște din ultimii 30 de ani. Carnea de miel și ouăle, mai scumpe cu 30%

Și pentru cei care primesc pensiile pe card banii vor fi virați mai devreme. Marius Budăi a precizat că în luna aprilie pensiile vor fi virate pe card în data de 10 aprilie. De obicei, pensiile se achită pe card în data de 12 a fiecărei luni, dar nu mai târziu de data de 13 a fiecărei luni, conform informațiilor transmise de Casa de Pensii.

Citește și: Rețeta de drob de miel a lui Cătălin Scărlătescu. Cheful a dezvăluit secretul bunicii sale

 

Când intră pe card voucherele de 250 de lei pentru alimente

Peste 2,4 milioane de români vor avea bani pe carduri la mijlocul lunii aprilie, în Săptămâna Mare, pentru a putea face cumpărături pentru masa de Paște.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a declarat că în Săptămâna Mare vor fi încărcate, în avans, cardurile de alimente din cadrul programului „Sprijin pentru România” cu tranşa de 250 de lei aferentă lunii aprilie.

„Până în sărbătorile pascale, încărcăm voucherul de alimente cu cei 250 de lei, pentru că Guvernul României, în şedinţa de ieri, a aprobat decalarea termenului pentru voucherele alimentare şi încărcarea lor cu cei 250 de lei până la sărbătorile de Paşti. (…) În acest fel, în Săptămâna Mare, încărcăm cardurile cu cei 250 de lei pentru cei 2.400.000 de beneficiari pe care îi avem în cadrul programului Sprijin pentru România. (…) Am fixat ca şi termen data de 13 aprilie, să se poată folosi oamenii şi să cumpere cele necesare pentru sărbătorile de Paşti”, a anunțat Marcel Boloș, citat de Agerpres.