Rețeta de drob de miel a lui Cătălin Scărlătescu. Cheful a dezvăluit secretul bunicii sale

Mai sunt doar câteva zile până la Paște, iar majoritatea gospodinelor își pregătesc deja meniul pentru masa de sărbători. De pe mesele românilor nu lipsește niciodată drobul de miel, iar în acest an, chef Scărlătescu le-a pregătit o surpriză de proporții gospodinelor.

06 apr. 2023, 12:50
Rețeta de drob de miel a lui Cătălin Scărlătescu. Cheful a dezvăluit secretul bunicii sale
Rețeta de drob de miel a lui Cătălin Scărlătescu. Cheful a dezvăluit secretul bunicii sale

Rețeta de drob de miel a lui Cătălin Scărlătescu. Recent, Cătălin Scărlătescu a dezvăluit rețeta de drob de miel pe care bunica sa, Amalia, obișnuia să o prepare de Paște.

Citește și Petre Daea, anunţ despre drobul de miel pe care îl vor pune românii pe masa de Paşte în 2023

Rețeta de drob de miel a lui Cătălin Scărlătescu

Cu această ocazie, chef Scărlătescu și-a amintit de cum petrecea Sărbătorile pascale în copilărie, dar și de rețetele pe care bunica Amalia le pregătea pentru întreaga familie.

„În Joia Mare, bunica obișnuia să vopsească ouăle. Nu știu când avea timp pentru toate treburile gospodărești, dar mereu masă ei era încărcată de bunătăți. Tot în perioada asta, ne răsfăța și cu celebra prăjitură cu bulion, făcută din ingrediente atât de simple, dar cu un gust absolut fabulos. De la bunica am moștenit multe rețete de suflet, ea era cea care nu știa cu ce bunătăți să mă mai încânte. Pe bunica o chema Amalia. Era cea mai blândă persoană pe care am cunoscut-o vreodată. Și toate mâncărurile ei mi-au rămas în suflet. Nu degeaba se spune că gustul se formează în copilărie și că mâncarea este, în esență, amintire. De la ea am moștenit și rețeta de drob pe care o pregătesc în fiecare an de Paște și pe care vreau să o împărtășesc cu voi“, a scris Cătălin Scărlătescu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Rețeta de drob a bunicii lui Cătălin Scărlătescu

INGREDIENTE: 

  • organele de la un miel: ficatul, rinichii, plămânii, inima;
  • 250 g carne de miel;
  • 400 g ceapă și usturoi verde;
  • 400 g mărar și pătrunjel verde;
  • ouă bătute (pentru fiecare kg de compoziție  8 ouă bătute);
  • sare, piper;
  • ulei de floarea-soarelui;
  • prapure.

MOD DE PREPARARE: 

Pentru început, taie organele și carnea cuburi mari și călește-le într-o tigaie cu ulei de floarea-soarelui, sare și piper, după gust. Apoi dă-le deoparte și lasă-le la scurs.

Ca să obții un drob ca la carte taie cuburi aproximativ 25 % din compoziție și toacă restul la mașina de tocat.

După care toacă mărunt ceapa și usturoiul verde și prăjește-le în tigaia în care ai călit organele. Lăsă să se evapore toată apă din tigaie. Apoi toacă mărarul și pătrunjelul și amestecă totul.

Chef Scărlătescu recomandă ca pentru fiecare kg de compoziție să adaugi 8 ouă bătute. Asezonează totul cu sare și piper și apoi învelește  compoziția într-un prapure. Dă totul la cuptor la 140 °C, pentru 50 de minute și lasă-l să se răcească.

Citește și Cătălin Scărlătescu s-a sărutat cu o columbiancă în „America Express”! Momentul a fost imortalizat. Ca reacționat Doina Teodoru