Când vom putea renunţa la măştile de protecţie. Ministrul Sănătăţii a făcut anunţul

Publicat: Marţi, 02 Iunie 2020 23:09 // Actualizat: Marţi, 02 Iunie 2020 23:09 // Sursa: romaniatv.net

Odată cu ridicarea stării de urgenţă, românii au obligativitatea de a purta măşti de protecţie în spaţiile închise. Mulţi şi-au manifestat, însă, nemulţumirea cu privire la această măsură invocând gradul de disconfort creat de purtarea măştii atunci când temperaturile sunt ridicate. Ministrul Nelu Tătaru a spus, la Antena 1 când am putea renunţa la purtarea acestora.

"Dacă privim în acest moment, nu discutăm despre măsura de renunțare la măști. Poate după 15 iulie se discută despre așa ceva", precizează ministrul potrivit sursei citate.

Şeful de la Sănătate are veşti bune, anunţând că ne aflăm pe panta descendentă a epidemiei. 

"Suntem pe o pantă descendentă. Avem evaluarea fiecărei zile ca număr de testări, am avut un număr de testări mai mic și atunci avem și un număr de cazuri noi mai mic pentru că a fost acest weekend", spune ministrul.

Citeşte şi Nelu Tătaru: "Epidemia este controlată în acest moment, am trecut de vârf. În jur de 270.000 de români au fost testaţi până acum"

Acest lucru îl confirmă şi medicul infecţionist Adrian Marinescu: "O infecţie virală - în cazul de faţă SARS CoV-2 - are o anumită durată pentru un ciclu viral. Adică practic perioada de timp în care virusul e activ este în general de 8, 10 săptămâni. Este o creştere, pe urmă este un platou şi pe urmă este şi scădere. Am putea să spunem că virusul şi-a pierdut din putere dacă vorbim de România şi, în general, de Europa".

La rândul său, Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, spune că virusul şi-a pierdut din putere, dar încă nu există informaţii despre transmisibilitatea acestuia: "Că virusul şi-a pierdut din putere e aşa ... o afirmaţie care e şi greu de definit din punct de vedere ştiinţific. Putem să discutăm dacă transmisibilitatea a scăzut, dar acest lucru nu cred că este încă demonstrat".

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
adrian marinescu Alexandru Rafila masca protectie medic infectionist Nelu Tătatu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8365
RON
06 Jul
noapte 20 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H