Când vor ajunge tabletele promise de Guvern la elevi. Ministrul Educaţiei, declaraţii de ultimă oră!

Numărul şcolilor care se încadrează în scenariul roşu este de 238, iar la nivelul acestor instituţii cursurile se vor desfăşura online. Este posibil ca acest număr să crească săptămânile următoare, specialiştii aşteptându-se la tot mai multe infectări cu COVID.

RomaniaTV.net
12 sept. 2020, 10:45
Când vor ajunge tabletele promise de Guvern la elevi. Ministrul Educaţiei, declaraţii de ultimă oră!

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a făcut noi precizări legate de momentul în care elevii vor primi tabletele promise.

„Școlile, în acest moment, multe dintre ele au tot ce le trebuie pentru școala online. Aici, autoritățile publice locale sunt cele care ar fi trebuit să se organizeze în toată această perioadă, dar și Ministerul Educației a făcut eforturi pentru a asigura în unitățile de învățământ echipamente pentru a se desfășura școala online. Știm bine că Ministerul Educației a alocat bani pentru achiziționarea de 250.000 de tablete.

S-a încheiat deja un contract cu un operator economic. Deja s-a semnat contractul și începe livarea. Vorbim despre 82.000 de tablete care vor ajunge în București, Ilfov, Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu, Argeș, Călărași, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița și Prahova. Cererile se centralizează la nivelul fiecărei unități de învățământ. Și ele pot accesa, în parteneriat cu inspectoratele școlare și în parteneriat cu autoritatea publică locală”, a declarat Anisie la B1 TV.

Citiţi şi Începerea anului şcolar. Monica Anisie: 96,4% dintre unităţile de învăţământ sunt pregătite pentru a-şi primi elevii

Ministrul a mai spus că vor fi livrate şi alte 170.000 de tablete.

„Achiziția a fost derulată de către ONAC. După semnarea contractului, deja operatorul economic trebuie să facă livrarea în conformitate cu prevederile din contractul încheiat. Cu celelalte (n.r. – 200.000) deja suntem în procedură simplificată, deja achiziția a fost demarată de ONAC pentru a urgenta ajungerea acestor tablete pe băncile copiilor”, a declarat Anisie pentru B1 TV.

Monica Anisie a spus că, în afară de acest program, sunt în achiziţie şi laptopuri.

„În afară de acest program, mai avem și achiziție de laptopuri, prin proiectul ROSE, pentru 1.164 de licee. În același timp, Guvernul a alocat fonduri pentru achiziționarea a peste 500.000 de tablete”, a declarat ministrul.

Citiţi şi Ludovic Orban dă asigurări că autorităţile sunt pregătite pentru începerea anului şcolar: „Sutem pregăţiţi pentru orice situaţie”