Când vor avea bucureștenii apă caldă și căldură! Nicușor Dan aruncă bomba: ”Eu sper ca iarna asta să fie mai bine”

Iarna și-a intrat serios în drepturi, iar ca în fiecare an zeci de mii de blocuri din Capitală se confruntă cu lipsa apei calde și a căldurii care a devenit deja o tradiție pentru această perioadă. În timp ce bucureșteni se plimbă zilnic cu cratița de la bucătărie la baie pentru a-și încălzi apa sau tremură de frig în propriile case, Primarul General, Nicușor Dan, speră ca iarna aceasta să fie mai bine față de anii precedenți.

08 dec. 2023, 19:45
Când vor avea bucureștenii apă caldă și căldură! Nicușor Dan aruncă bomba: ”Eu sper ca iarna asta să fie mai bine”
Când vor avea bucureștenii apă caldă și căldură!

Când vor avea bucureștenii apă caldă și căldură! Intrat deja în febra campaniei electorale, Nicușor Dan care speră la un nou mandat în fruntea Primăriei Capitalei, a împachetat frumos problema cu care se confruntă bucureștenii și într-un stil propagandistic de care, cu siguranță, Nicolae Ceușescu ar fi tare mândru, a subliniat că totul este numai lapte și miere în București.

Citește și Surpriza de proporții pe care Nicușor Dan a pregătit-o de Moș Nicolae! Zeci de mii de bucureșteni au rămas fără apă caldă și căldură în prag de sărbători 

Când vor avea bucureștenii apă caldă și căldură!

Primarul General al Capitalei a vorbit vineri despre eforturile neîncetate pe care le face pentru a le aduce pentru ca bucureștenii să nu mai înghețe de frig în propriile case și a ținut să precizeze că speră ca iarna aceasta să fie mai bine, față de iernile trecute.

”Gradual, cea mai grea iarnă a fost 2020. Am avut, dacă vă aduceți aminte, în Ajun de Crăciun, am avut cred că o lună în care două sectoare nu au avut deloc căldură. Indicatorul cel mai relevant este câtă apă se pierde în pământ și e un grafic care spune că cea mai multă apă ș-a pierdut în 2020, după aceea încet, încet, s-a ameliorat progresiv, nu așa de repede după cum ne-am dorit fiecare din noi și inclusiv eu, dar s-a ameliorat și eu cred că iarna asta o să fie mai bine decât iarna trecută, deci a fost un proces continuu.

Noi acum, pentru că suntem a început, vremea rece a început acum vreo șapte, opt, nouă zile, avem câteva zile în care sistemul a funcționat foarte bine, după care sistemul a avut două avarii mari. Noi avem cam 75% spre 80% din sistem, conducte mai vechi de 30 de ani. Din cei 1.000 de km de magistrale termoenergetice din Capitală, peste 75% au peste 30 de ani, deci pot să crape în orice moment și atunci, bineînțeles, că lucrările pe care le facem sunt în urma unor planuri pe care le cere formalismul în administrație, în zonele unde au loc cele mai multe avarii, dar asta nu înseamnă că dacă te concentrezi pe zonele ale a nu o să îți crape în altă parte. Însă, numărul de avarii, așa cum calitatea a crescut din iarnă în iarnă, așa și numărul de avarii a scăzut și anul ăsta, eu sper ca iarna asta să fie mai bine”, a declarat Nicușor Dan, la Digi24. 

În timp ce zeci de mii de blocuri se confruntă cu lipsa agentului termic, deși afară temperaturile se situează în jurul a 0 grade celsius, Nicușor Dan susține că nu mai sunt probleme foarte mari în sistemul de termoficare.

”În aceste moment, avem două-trei puncte care sunt foarte afectate. La ora asta aveam 95% din sistemul de termoficare în stare de funcționare bună, adică și căldură și apă caldă. Avem 2-3% lipsă totală și 2-3% funcționare insuficientă, adică apă călduță.
Problema cea mai mare în momentul acesta este în zona Parcului Tineretului. Acum 2-3 zile a fost o problemă mult mai mare în toate Sectoarele din Capitală. Facem tot ce ținem de noi ca să rezolvăm problema noastră și eforturile noastre sunt consistente și pot fi măsurate în banii pe care i-am pus, în kilometri pe care i-am schimbat. Sunt cartiere care nu mai au probleme. de exemplu, în cartierul Ferentari, unde am schimbat 13 km în doi ani, în momentul ăsta nu mai avem probleme”, a mai spus edilul.

 

Citește și Nicuşor Dan vrea ”înțelegeri politice” pentru ca 2024 să fie ”fără PSD”: ”Este un continuator al statului comunist care nu acceptă ca altcineva să aibă o opinie”