Când vor avea bucurestenii apă caldă şi căldură. Nicuşor Dan: „Iarna viitoare o să stăm mult mai bine”

Când vor avea bucurestenii apă caldă şi căldură. Nicuşor Dan a declarat, miercuri seară, că în prezent mai există probleme legate de furnizarea căldurii şi a apei calde în aproximativ 5% din blocurile din Capitală.

24 feb. 2021, 22:03
Când vor avea bucurestenii apă caldă şi căldură. Nicuşor Dan: „Iarna viitoare o să stăm mult mai bine”
Când vor avea bucurestenii apă caldă şi căldură. Nicuşor Dan: "Iarna viitoare o să stăm mult mai bine"

Când vor avea bucurestenii apă caldă şi căldură. Nicuşor Dan le promite locuitorilor din Capitală că iarna viitoare nu vor mai fi atâtea probleme legate de furnizarea căldurii şi a apei calde.

Când vor avea bucurestenii apă caldă şi căldură. Nicuşor Dan: Iarna viitoare o să stăm mult mai bine

Citeşte şi Scandal după suspendarea PUZ-urilor în Capitală. Nicuşor Dan: Nu poti construi bloc acolo unde este spatiu verde

„În ultimele saptamani lucrurile au fost mult mai bune. Pentru  5 % din blocuri livrarea agentului termic este sub parametri.

Avem finanţare de la Comisia Europeană pentru modernizarea sistemului de termoficare. Iarna viitoare o sa fie mult mai bine. O sa avem o centrala provizorie la Titan, iarna viitoare o sa stam mult mai bine decat am stat anul acesta”, a declarat Nicuşor Dan la Digi 24.

Reamintim că Nicuşor Dan a anunţat, luni, că au fost demarate procedurile pentru reabilitarea sistemului de termoficare din Capitală. Comisia Europeană a aprobat un ajutor în valoare de 254 milioane de euro.

„Am demarat procedurile legale pentru reabilitarea a 40 de kilometri de conductă din reţeaua de termoficare a Capitalei. Aceştia se adaugă tronsonului de 13 kilometri pe care Compania Energetica a început lucrările la începutul lunii.

Primăria Municipiului Bucureşti a publicat în consultare în SEAP caietele de sarcini aferente execuţiei a 4 tronsoane, cu un total de 40 kilometri. E vorba despre tronsoanele CB 4 – CO5 (cu o lungime de 8 kilometri, cod MC1013812), CM 43 – CO 2 (cu o lungime de 9 kilometri, cod MC1013811), C 15/20 – CS 12 (cu o lungime de 11 kilometri, acelaşi cod MC1013811) şi CM 11- CP3 – CV5/4 (cu o lungime de 12 kilometri, cod MC1013810).

Aşteptăm propunerile companiilor de pe piaţă până la data de 8 martie, iar imediat după, vom începe procedura efectivă de achiziţie”, a scris primarul Capitalei pe Facebook.

Citeşte şi Nicuşor Dan, despre metroul de suprafaţă Giurgiului-Ferentari: Pot fi conectate direct cu Pipera!

Comisia Europeană, ajutor de 254 milioane de euro pentru modernizarea sistemului de termoficare din Bucureşti

Comisia Europeană a aprobat un ajutor în valoare de 254 milioane de euro pentru sprijinirea reabilitării sistemului de termoficare din București. Sprijinul va fi acordat sub forma unui grant direct finanțat din fondurile structurale ale UE gestionate de România, se mai arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a instituţiei.

Ca mărime, sistemul de termoficare din București este primul din UE și al doilea din lume, deservind 1,2 milioane de locuitori prin circa 940 km de conducte termice pentru sistemul de transport și 2 800 km de conducte pentru sistemul de distribuție.